TP-Link TL-PB20100 İncelemesi

Mobil şarj cihazında kapasite ve hızlı şarj özellikleri arayanlar için TP-Link TL-PB20100 incelemede

CHIP Online Notu 84
  • Geniş kapasite
  • Hızlı şarj
  • Güvenli
  • LED flaş
  • Fiyatı avantajlı değil
  • Büyük boyutlar

Mobil şarj cihazları, özellikle dış kullanımlarda hayat kurtarıcı olabiliyor. Zira telefonumuzu her an şarj edebileceğimiz bir priz ne yazık ki mobil kullanımlarda bulamıyoruz. Bu tip durumlarda telefonumuzun şarjını korumak içinse, mobil şarj cihazlarına ihtiyacımız var. TP-Link'in bu tip kullanımlar için sunduğu TL-PB20100 model isimli mobil şarj cihazı da tam bu noktada yardıma koşmak için hazır. Peki, bu cihaz bize ne sunuyor? Şimdi yakından bakalım.

Yüksek kapasiteli

Yüksek kapasiteli

TP-Link TL-PB20100, yüksek kapasiteli bir mobil şarj cihazı. Tam 20100 mAh kapasitesinde olan cihaz, 6 adet LG bataryaya sahip. Böylece yüksek güç yoğunluğu sunan cihaz, ayrıca hızlı şarj desteği de getiriyor. Bu oldukça önemli, zira her ne kadar mobil şarj cihazı da olsa, bu tip cihazları uzun süreli olarak telefonumuza takılı gezdirmek istemiyoruz. Özellikle bu cihaz gibi büyükçe yapıda olanları.

TL-PB20100, geniş kapasitesinden ötürü büyük bir yapıya sahip. Her ne kadar işlemeli ve şık bir tasarıma sahip olsa da, uzunluğuyla bir cep telefonu boyutunda olan cihaz, bu anlamda biraz hantal duruyor; bunu kabul etmek gerek. Bu noktada elbette seçim sizin olacak. 20 bin mAh civarında kapasiteli ürünler genellikle bu boyutlarda oluyor. O nedenle daha kompakt yapıda olanları da tercih edebilir ve nispeten ortalama kapasiteli olanlara yönelebilirsiniz.

Aynı anda 2 cihazı şarj edin

Aynı anda 2 cihazı şarj edin

Bir yanında güç butonu bulunduran cihaz, üzerindeki LED'lerle bataryanın doluluk oranını görmenizi sağlıyor. Üzerinde çift USB çıkışı bulundurduğunu da söyleyelim. Böylece aynı anda iki cihazı şarj edebilmeniz mümkün oluyor.

USB çıkışlarının her biri 2.4A gücünde olan TL-PB20100, bu sayede diğer pek çok mobil şarj cihazına kıyasla yüzde 65 daha hızlı şarj gücü sağlayabiliyor. Aynı zamanda cihazın kendisini şarj etmek içinse, yine hızlı şarj kullandığını söyleyelim.

Aklınızda fikir yaratması açısından bu cihazla, iPhone 6S'i 8 kezden fazla şarj edebildiğinizi de belirtelim. Yine aynı şekilde Samsung Galaxy S7'yi 5 kezden fazla şarj edebiliyorsunuz. Tablet tarafında da mesela iPad Pro'yu 2 kezden fazla şarj edebilmeniz de bu cihazla mümkün.

Güvenlik önemli

Güvenlik önemli

Mobil şarj cihazları elbette sınırlı bir ömre sahip. Ayrıca mevcut kapasiteleri soğuk havalarda azalır. Bu anlamda TL-PB20100'ün LG bataryasını kullanması önemli. Zira LG bataryalar ile uzun ömür sunan cihaz, ayrıca düşük sıcaklıkta da kapasite azalmasını engelliyor.

Yine TP-Link'in sahip olduğu piller pek çok güvenlik özelliklerini de kapsıyor. Peki, bunlar neler?

TPLink, TL-PB20100'ü kısa devreye, aşırı voltaja, aşırı akıma, aşırı şarja, aşırı deşarja ve aşırı ısınmaya karşı korumalı yapıda hazırlamış. Böylece ister cihazın kendisini şarj edin, ister bu cihazla telefonlarınızı şarj edin, içiniz rahat. Özellikle piyasada çok sayıda mobil şarj cihazı bulunduğunu ve bunların arasında pek çok isimsiz ürün olduğunu düşündüğünüzde, bu tip güvenceler oldukça önemli. Elbette en önemlisi, seçtiğiniz ürünün markasının bilindik olması. O nedenle seçim yaparken, buna fazlasıyla dikkat etmek gerekiyor.

Özetle

Sonuç olarak TP-Link TL-PB20100, geniş kapasitesiyle bu türde bir mobil şarj cihazı arayanlara hitap ediyor. Geniş kapasitesinin yanında elbette hızlı şarj özelliği getirmesi de önemli. Pek tabii ki, az önce saydığımız güvenlik önlemlerine sahip olması da öyle. TP-Link TL-PB20100'ün fiyatı ise 191 TL.

Her ne kadar büyük boyutları ile sürekli telefona takılı dolaştıramayacak olsanız da, çantanızda bu tür bir cihazın olması bazı durumlarda hayat kurtarıcı olabiliyor. Yine de benzer çözümü, daha kompakt iki cihazla da çözebilir, ayrıca aktif mobil kullanımlarda da daha rahat edebilirsiniz.

Kimler Almalı

Geniş kapasiteli ve hızlı şarj özelliğine sahip bir mobil şarj cihazı satın almak isteyenler, TP-Link TL-PB20100 modelini tercih edebilirler.

Alternatifleri

TP-Link TL-PB20100 yerine 2 adet TP-Link TL-PB10400 de satin alabilir, böylece hem fiyat hem kompakt kullanım avantajı yakalayabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-PB20100
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
84
Kapasite 20100 mAh
Giriş 5V/2.4A
Çıkış 5V/2.4A
Arayüz MicroUSB, USB 2.0 (2 adet)
LED Var
Boyutlar 61 x 22 x 150 mm
Ağırlık 344 gr.
Okuyucu Yorumları