O şarj elbet bitecek! Peki, sonra?

O şarj elbet bitecek! Peki, bittiğinde ne yapmak gerek? Bu ürün çare olacak gibi... İnceledik!

CHIP Online Notu 88
  • Pratik
  • Kompakt tasarım
  • Uygun performans
  • Fiyatı biraz daha düşük olabilirdi

Teknoloji ne kadar ilerlemiş olsa da enerji hala en büyük problem. Markalar ürettikleri cep telefonlarında daha ince profiller için bataryadan feda ediyorlar. Ancak her ne kadar diğer yandan enerji tasarrufunda bulunmaya çalışıyorlarsa da, giden batarya kapasitesinin yerini hiçbir şey dolduramıyor ve yoğun kullanımlarda günde en az bir kez de olsa kendimizi priz başında buluyoruz.

Şarjın bittiği an taam da önemli bir telefon görüşmesi yapacak veya bir mesajı yanıtlayacak anınıza denk gelse de, aslında hepimiz biliyoruz ki gönül o şarjın bitmesini hiç istemiyor. Sırf bu yüzden yeni bir ürün gamı doğdu mesela: Mobil şarj cihazları, çoğu cep telefonu sahibinin cebinde, çantasında kendine iyi bir yer edinmiş durumda. Bugün elimizdeki ürün de, cep telefonlarının "yetersiz" batarya kapasitelerinin yarattığı boşlukta kendine yer bulan bir örnek. Bugün, TP-Link'in TL-PB2600 model mobil şarj cihazını inceleyeceğiz.

Ruj biçimli tasarım

Ruj biçimli tasarım

TP-Link TL-PB2600, silindir renkli bir tasarıma sahip. Bu haliyle bir ruj kutusundan farksız görünen cihaz, beyaz renkli bir model. Gövdesinin bir kısmı işlemeli, bir kısmı ise düz bırakılarak çekici bir görünüm kazandırılmış olan cihaz, üzerinde bir güç butonu bulunduruyor. Güç butonunun hemen üzerinde ise batarya durum göstergesi olarak LED ışık konumlandırılmış.

Kenarında bir USB 2.0 ve microUSB bağlantısı bulunduran cihaz, üzerinde başka bir bağlantı noktası taşımıyor. Zaten buna gerek de yok. Kutu içeriğinden küçük bir USB kablosuyla da kullanıma hazır halde olarak tüketicilere sunuluyor.

Yalnızca 68 gram ağırlığında olan cihazın üzerindeki USB portlar 5V/1A değerinde güç taşıyor. Böylece hem şarj olurken hem şarj ederken yeterli gücü sağlıyor.

2600 mAh kapasite

2600 mAh kapasite

2600 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olan PB2600, bu kapasitesiyle aslında piyasada olan pek çok modelle aynı boyutları paylaşıyor. Burada bu cihazı ayrıştıran en önemli özelliklerinden biri elbette güvenlik. Altı farklı güvenlik korumasının sahibi olan cihaz; kısa devre, yüksek voltaj, aşırı gerilim, aşırı sarj, aşırı desarj ve aşırı ısınma gibi sorunların önüne geçiyor. Bu sorunlar önemli zira, en nihayetinde en az 1000 TL'lik bir cihazı ona emanet ediyorsunuz.

Android işletim sistemine sahip cep telefonu modellerinin yanında iPhone ve iPad gibi iOS cihazlarıyla da uyumluluk gösteren cihaz, performans olarak muadilleriyle yakın seyrediyor. 1A hızında şarj eden cihaz, hem kapasitesi hem şarj hızıyla bu anlamda yalnızca anı kurtarıyor.

Son olarak cihazın 500'den fazla şarj ömrü sunduğunu da söylemek lazım. Piyasada çok fazla benzer kapasitede olan ürün var. Aralarında seçim yaparken kapasitenin yanı sıra hem güvenlik hem şarj ömrü gibi önemli noktaları da göz önünde bulundurmakta fayda olduğunu da belirtelim.

Özetle

TP-Link'in TL-PB2600 modeli tasarımı ve yerine getirdiği göreviyle yeterli seviyede bir ürün. 2600 mAh'lik kapasite, amiral segmentindeki pek çok cebi ya tam kapasite şarj edebilecek, ya da 4'te 3'ünü rahatlıkla doldurabilecek seviyede. Böylece günü kurtarmak için rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir cihaz olabilecek olan PB2600'ün fiyatı ise 40 TL dolaylarında. Aslında pahalı olmasa da, piyasada daha uygun fiyatlı modeller görmek mümkün. Elbette burada seçim size kalmış durumda.

Kimler Almalı

Anlık şarj probleminizi ortadan kaldırmanız için iyi bir ürün olan TP-LINK TL-PB2600, gayet başarılı bir ürün. Uzun şarj ömrü ve güvenlik desteğiyle sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

Alternatifleri

Daha büyük kapasiteli bir mobil şarj cihazı satın almak istiyorsanız 10400 mAh'lik TP-LINK TL-PB10400 iyi bir seçim olabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-PB2600
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
88
Giriş 5V/1A
Çıkış 5V/1A
Kapasite 2600 mAh
Bağlantılar USB 2.0, microUSB
Boyutlar 93 x 25 x 25 mm
Ağırlık 68 gr.
Okuyucu Yorumları