Kablosuz ağınızı kolay şekilde genişletin.

Evinizin ya da ofisinizin arka odalarında bağlantı sorunu yaşıyorsanız, çözümü oldukça basit.

TP-Link TL-WA850RE İnceleme
CHIP Online Notu 95
  • Kolay kurulum ve yapılandırma
  • Adaptörsüz tasarım
  • Uygun fiyat

Çoğunlukla internete bağlanmak için kullandığımız ağların kabloludan kablosuza terfi oluşuyla hayatımızda çok şey değişti. Öncelikle ağa dahil olabilecek her bilgisayar için artık bir kablo olma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Akıllı telefonlar, tabletler ve akla gelebilecek kablosuz ağ destekli birçok küçük ürünü de kolay bir şekilde ve bağımsızlıklarından ödün vermeden ağa dahil edebiliyoruz. Ancak aynı özgürlük, çoğu zaman evin veya ofisin arka odaları için geçerli olmuyor. Her ne kadar kablosuz erişim noktasının kurulu olduğu odadan ve biraz çevresinden rahat bir kullanım sağlanabilse de, uzaklaşmaya başladıkça sinyal kalitesi araya giren duvarlar nedeniyle zayıflamaya başlıyor. Çözümün yine kablolamadan uzak olması ise hiç şüphesiz en çok sevinilmesi gereken taraf. Bağlantınızı elektrik hatları üzerinden aktarabilir veya menzili genişletmek adına bir mesafe uzatıcı kullanabilirsiniz. TP-Link'in geliştirmiş olduğu TL-WA850RE, mesafe uzatıcı sınıfında ön plana çıkmayı başarıyor.

Doğrudan prize takılarak kullanılan TP-Link TL-WA850RE, her ne kadar priz üzerinden veri aktarımı yapılan sistemleri anımsatsa da tasarımı itibariyle daha derli toplu bir cihaza sahip olmanız için düşünülmüş. Ürünü doğrudan prize takarak ve üzerindeki "Range Extender" tuşuna basarak kolaylıkla kablosuz ağınızın etki alanını artırabilirsiniz. 802.11n teknolojisini destekleyen üründe 300 Mbps'ye kadar kablosuz ağ hızı elde edilebiliyor. Benzerlerinden farklı olarak TP-Link TL-WA850RE'nin üzerinde bir de sinyal göstergesi bulunuyor. Böylece ana kaynaktan alınan sinyallerin gücünü, kullanım sırasında sürekli gözünüzün önünde tutabilirsiniz. Dilerseniz alınan sinyalleri kablosuz olarak cihazlarınıza aktarmanın yanı sıra kablolu bağlantı da kurabilirsiniz. TP-Link TL-WA850RE'nin altında bir de 10 / 100 Mbps'lik ethernet girişi bulunuyor. Böylece salonunuzda tutmak istemediğiniz medya sunucularını başka bir odada tutsanız bile içeriklerini hızlı bir şekilde görüntüleyebilmeniz mümkün.

TP-Link TL-WA850RE'nin kurulumu ve kullanılması oldukça kolay. Adaptörün cihazın içine gömülü şekilde sunulması, kablo kalabalığını bir nebze daha azaltmayı başarıyor. Tek bir tuşla kablosuz ağınızı 300 Mbps'lik hızda genişletebilmeniz hiç şüphesiz en etkileyici yönlerden birisi. Eğer evinizin veya ofisinizin arka odalarında sinyal düşüklüğü yüzünden bir türlü çalışamıyorsanız tam anlamıyla size göre olduğunu söyleyebiliriz. 64 / 128 / 152-bit WEP, WPA-PSK / WPA2-PSK gibi birçok güvenlik standardına destek veriliyor.

Özetle

TP-Link TL-WA850RE, sahip olduğu özelliklere göre oldukça uygun fiyatlı bir ürün. Büyük sayılabilecek ev veya ofislerin kablolama masrafından daha uygun fiyata kablosuz bir çözüm olmayı başarıyor. Özellikle 300 Mbps'lik ve yine TP-Link markalı ürünlerle beraber çok daha rahat bir şekilde kurulup kullanıldığını belirtmekte fayda var. Adaptör gövde içine gömülü olduğu için ürün tasarım olarak da artı not alıyor.

Alternatifleri

300 Mbps destekli kablosuz mesafe uzatıcılar göz önüne alındığında TP-Link TL-WA850RE, en uygun fiyatlı seçeneklerden biri olmayı başarıyor. Prize doğrudan takılabilmesi ise ürünü birçok rakibi karşısında avantajlı konuma geçiriyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-WA850RE
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
95
Bağlantı 802.11n
Hız 300 Mbps
Ethernet 10 / 100 Mbps
Okuyucu Yorumları