TP-Link TL-WR941HP İnceleme

Dev antenli router TP-Link TL-WR941HP'yi inceledik!

CHIP Online Notu 80
  • Geniş menzil
  • Performans
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Agresif tasarım
  • Gigabit Ethernet yok
  • Pek fiyat avantajı sağlamıyor

Evet, hemen her incelememizde söylüyoruz; TP-Link'in ağ noktasında hemen her sorun için bir cihazı ve çözümü bulunuyor. Bugün yakından bakacağımız TL-WR941HP modeli de bunlardan biri oluyor. Zira şirketin ürün ailesinde o kadar çok ürün yer alıyor ki, ürün grupları arasında çeşitli segmentler var. Yani mesela bir modemin farklı şekillerde işlenmiş farklı modellerini bulabiliyorsunuz. Şirket böylece kullanıcıların istekleri doğrultusunda çözüm üretebiliyor.

Peki, bunları neden söylüyoruz?

Bunları söylüyoruz çünkü elimizdeki modeli aslında daha önce inceledik diyebiliriz. Bugün yakından bakacağımız TP-Link TL-WR941HP modeli, daha önce Archer C58HP olarak karşımıza çıkmıştı. Ancak bu iki ürün arasında birtakım farklılıklar var. Elimizdeki model, Archer C58HP'nin özellik bakımından alt modeli oluyor diyebiliriz. Hatta bu modelin de altı var, o da WR841HP oluyor.

Evet, TL-WR941HP için kabaca birtakım özellikleriden arındırılmış bir Archer C58HP diyebiliriz. Zira bu modelde çift bant desteği yok, yani yalnızca 2.4 GHz ağlara bağlanabiliyor. Bununla beraber bu router ancak 450Mbps hız desteği sağlayabiliyor. Ürünün kapsama alanıyla ilgili ise üst modelden bir farkı yok. Yine 9 dBi'lık 3 dev antene üzerinde yer veren router, bu sayede yine geniş mesafelere erişebiliyor. Bu da özellikle açık ve geniş alanda interneti yaymak isteyen kullanıcılar için iyi haber.

TL-WR941HP, yine 4 adet Ethernet portu kullanıyor. Ancak yine diğer modelde olduğu gibi bu modelde de 100 Mbps'e kadar erişim sağlanabiliyor. Yani Gigabit Ethernet yok, ancak ortalama bir internet kullanıcısıysanız mevcut altyapıdan rahat faydalanacağınızı söyleyebiliriz.

TP-Link TL-WR941HP'yi farklı modlarda kullanabiliyorsunuz. Router olarak kullanabileceğiniz gibi, menzil genişletici olarak kullanabilir veya Access Point modunda da çalıştırabilirsiniz. Yine kurulum ve kullanım noktasında TP-Link'in Tether uygulamasından faydalanabileceğinizi de belirtelim. Bu sayede kurulumu ve kullanımı oldukça basit.

Özetle

Sonuç olarak TP-Link TL-WR941HP, sınıfı dahilinde sundukları ve performansıyla gayet başarılı bir model. Ancak şunu söylememiz gerek ki, bir üst sınıf olan ve daha önce incelediğimiz Archer C58HP'den fiyat olarak büyük avantaj yaratmıyor. Bu cihazı şu an piyasada 400 TL civarı bir fiyatla bulabiliyorsunuz. Öte yandan çift bant desteği gösteren Archer C58HP'nin fiyatı da şu anda 450 TL dolaylarında. Bu anlamda iki model arasındaki tercih elbette Archer C58HP'ye doğru kayacaktır. Ancak bu modeli kendi içinde değerlendirirsek, özellikle kapsama alanı, performansı ve kolay kullanımıyla gayet memnun kalacağınızı söyleyebiliriz. Son olarak keşke biraz daha fiyat avantajı yaratsaymış diyelim ve incelememizi noktalayalım.

Kimler Almalı

Yüksek kazanımlı ve geniş menzilli bir yönlendirici arayanlar rahatlıkla TP-Link TL-WR941HP router'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

TP-Link TL-WR941HP modeline alternatif olarak Archer C58HP modelini tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-WR941HP
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
80
StandartIEEE 802.11 a/b/g/n
Arabirim10/100Mbps LAN Ports (4 adet), 10/100Mbps WAN Port
Frekans2.4 GHz
Anten3 x 9 dBi Omni Directional
Bağlantı Hızı450 Mbps
Boyutlar227 x 190 x 48 mm
Okuyucu Yorumları