Mobil şarj cihazlarına bir başka örnek...

Mobil şarj cihazlarına bir başka örnek olan Mini Charge 5000'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 70
  • Kompakt tasarım
  • Uygun performans
  • Lightning adaptörü
  • Fiyatı biraz daha uygun olmalı
  • Şarj otomatik başlamıyor

Piyasada birbirinden farklı türde mobil şarj cihazı görüyoruz. Tuncmatik'in de bu kategoride çözüm sağladığını biliyoruz. Tuncmatik enerji alanında daha pek çok kategoride çözüm sunuyor. Kesintisiz güç kaynağı, regülatör, şarj cihazı ve enerji koruma prizleri ile tüketicilere enerji çözümleri sağlayan Tuncmatik, öte yandan profesyonel ve endüstriyel alanlara da ürünler geliştiriyor. Bugün elimizdeki ürünü ise, Mini Charge 5000 isimli mobil şarj cihazı.

Farklı kapasite, farklı renk

Farklı kapasite, farklı renk

Mini Charge ürün ailesi ile birbirinden farklı seçenekler sunan Tuncmatik, 5000 mAh'lik kapasite sunan bu modeliyle, kullanıcılara orta ölçekte enerji sağlıyor. Mini Charge 5000 adını alan cihaz, ailede ortanca durumda. 2000, 4000 ve 6000 mAh'lik farklı kapasitede modeller de ailede kendine yer buluyor.

Elimizdeki modeliyle kırmızı renkle renklendirilen Mini Charge 5000, daha pek çok renk seçeneğine sahip. Beyaz, turuncu, yeşil, mavi ve siyah renk seçenekleriyle, kısa bir süre önce incelediğimiz MICHL MC-01'e benzer yapıda olan Mini Charge 5000, küçük dikdörtgen yapıda tasarlanmış. 129 gramlık ağırlığıyla hafif olan cihazın en büyük artısı ise kutu içeriğinde ek bir Lightning adaptörü getiriyor olması.

Kutudan çıkar Lightning başlığını microUSB ucuna takıyor ve böylece iPhone ile iPad'inizi şarj edebiliyorsunuz. Böylece kullanım çeşitliliğini arttıran Mini Charge 5000, yine bu sayede iPhone sahipleri tarafından da tercih edilebilir.

Yine kutu içeriğinde kısa bir USB kablosu bulunuyor. Bu uzunluk bu tür cihazlar için yeterli. Bazı modellerde çok daha uzun kablolar kullanılıyor ki, bu da mobil ortamda rahat bir kullanım sağlamıyor. O nedenle Mini Charge 5000'in kablo uzunluğunu makul bulduk.

Şarj performansı

Şarj performansı

Mini Charge 5000, 5000 mAh kapasitesinde bir mobil şarj cihazı. 300 kez pil şarj döngüsü sağlayabilen cihaz, hem giriş hem çıkış noktalarında 2A'lik akımı destekliyor. 3.5 saatte tam kapasite şarj olabilen cihaz, şarj performansı ile ise kısa bir süre önce incelediğimiz MICHL MC-01'den önde gelirken, Asus ZenPower'dan geri kalıyor. 1200 mAh ve 1010 mAh'lik farklı hızlarda şarj ettiğini gördüğümüz cihaz, yine de fena bir hız sunmuyor.

Tuncmatik'in belirttiğine göre akım koruması, voltaj koruması, sıcaklık koruması ve kısa devre koruması gibi güvenlik önlemlerinin de alındığı Mini Charge 5000, yine belirtilen bir açıklamaya göre şarj olurken aynı anda şarj da edebiliyor. Fakat Mini Charge 5000'e bunu uyguladığımızda sonuç alamadık, onu da belirtelim.

Mini Charge 5000'e ait bir diğer gözlemimiz ise, telefonunuzu şarj etmek üzere Mini Charge 5000'e taktığınızda, şarj işleminin otomatik olarak başlamaması. İşlemi başlatmak için tuşa basmanız gerekiyor. Bazı modellerde bu işlem kabloyu taktığınız anda otomatik olarak başlıyor.

Özetle

Mini Charge 5000, kompakt boyutlar ve farklı renklerle tercih edilebilecek yapıda bir mobil şarj cihazı olmuş. Performans olarak iyi sonuçlar veren cihazın eksileri yok değil. 40 TL civarında bir etiketle bulabileceğiniz Mini Charge 5000, mobil şarj cihazı arayanlar tarafından tercih edilebilir.

Kimler Almalı

Orta seviye kapasiteli mobil şarj cihazı arayan kullanıcılar Mini Charge 5000'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

Mini Charge 5000'e alternatif olarak daha yüksek kapasiteli bir mobil şarj cihazı arıyorsanız, Asus ZenPower 10050 mAh modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Tuncmatik Mini Charge 5000
Ürün Markası Tunçmatik
CHIP Online Notu
70
Giriş DC 5V 2A
Çıkış DC 5V 2A
Kapasite 5000 mAh
Şarj Süresi 3.5 saat
Bağlantılar microUSB, USB 2.0
Boyutlar 74 x 52 x 24 mm
Ağırlık 129 gr.
Okuyucu Yorumları