Yine bir mobil şarj cihazı. İnceledik!

Bu kez Tunçmatik'in mobil şarj cihazını A'dan Z'ye inceledik! İşte raporumuz...

CHIP Online Notu 70
  • Kullanım kolaylığı
  • Tak ve çalıştır
  • Tasarım
  • Batarya kapasitesi dar

Son günlerde elimize sıkça mobil şarj cihazları geçmeye başladı. Akıllı telefonların büyüyen ekranlarının, genişleyen özelliklerinin ve gittikçe incelen tasarımlarının yanında bataryalarının bu gelişime tezat oluşturması nedeniyle gelecek günlerde daha fazlasını da görecek gibiyiz. Elimize geçen mobil şarj cihazları yalnızca işlevsellikleri ile değil, aynı zamanda tasarımlarıyla da iyi görünüyorlar. Bu cihazlara bir örnek de Tunçmatik'ten geliyor.

Powertube 2600, silindir şeklinde tasarımıyla dikkat çekici bir model. Farklı renk seçeneklerine sahip olan cihaz, hanımlar tarafından özellikle pembe rengiyle tercih edilebilir. Pembe rengiyle ruja benzetilebilecek olan Powertube 2600, gri ve siyah renkli gövdesiyle ise daha çok ismi gibi güç tüpü olarak anılabilir. Peki, Powertube 2600 tasarımının ötesinde bize ne gibi özellikler sunuyor, şimdi bunlara yakından bakalım.

Silindir tasarım

Powertube 2600, hatırlayacak olursanız geçtiğimiz günlerde incelediğimiz bir başka mobil şarj cihazı olan CasePower Smart Power Booster ile büyük benzerlik gösteriyor. Dayanıklı alüminyum kasaya sahip olan Powertube 2600, silindir şeklinde bir görünüme sahip.

Farklı renk seçeneklerine sahip olan Powertube 2600; gümüş, siyah, mavi, pembe ve yeşil renk seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor. 23 x 105 mm boyutlara sahip olan cihaz, böylece rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz gibi bir formda; ağırlığı ise 90 gram.

Üzerinde bir micro USB ile bir tam boyutlu USB bağlantısı bulunduran Powertube 2600, yalnızca akıllı telefonlara uygun değil. Akıllı cebinizin yanında tablet, dijital kamera, MP3 veya MP4 çalar ile GPS cihazlarınızı da kolayca Powertube 2600 ile şarj edebilirsiniz. Şarj etmeden önce dikkat etmeniz gereken nokta ise cihazın 5V 1A değerlerini karşılayıp karşılamadığı. Aksi halde şarj gücü yetersiz kalabilir.

Şarj sıkıntısına son

Yüksek verimli Li-ion pilin sahibi olan Powertube 2600; aşırı şarj, deşarj, yüksek ısı ve kısa devre koruma özelliğine sahip. Ancak açıkçası 2600 mAh batarya kapasitesiyle çok tatmin edici olduğunu söyleyemeyiz. Şarj sıkıntısı yaşadığınız anlarda yardımınıza koşacağı bir gerçek, fakat özellikle güçlü akıllı telefonlar büyük bataryalara sahip oluyor. Örneğin LG G2 ve Sony Xperia Z1 3000 mAh'lik bataryaya sahip. Diğer yandan Samsung Galaxy Note 3 de 3200 mAh batarya taşıyor. Tabletlerde kapasite daha da artıyor. Hal böyle olunca Powertube 2600'ün ne kadar kullanışlı olacağı tartışılır. Aynı konuya CasePower Smart Power Booster'da da değinmiştik hatırlarsanız.

Elbette piyasanın tamamı yüksek bataryalı ceplerden oluşmuyor. Bu gibi mobil şarj cihazları daha çok orta seviyeli veya bataryası küçük olan akıllı telefonlarla kullanıldığında işlevsel oluyor. Örneğin Nokia Lumia 1020'nin 2000 mAh'lik bir bataryası var. Powertube 2600 ile bu telefonu birden fazla kez doldurabilirsiniz. Ayrıca acil durumlar için Powertube 2600 gibi cihazlar birebir.

Bataryası bittiğinde yaklaşık 3 ila 5 saat arasında şarj olabilen Powertube 2600, yine daha yüksek kapasiteli farklı modellere göre düşük hızda şarj oluyor. Ancak kendi kategorisinde daha uzun sürelerde şarj olan modeller de var. O nedenle bir anlamda gelişme kaydetmiş.

Özetle

Powertube 2600, şarjınız bitmek üzereyken size yardıma koşacak yegane bir cihaz. 2600 mAh'lik bataryası dönemin güçlü telefonları için yetersiz belki, ancak acil durumlar için birebir. Orta seviyeli bir telefon sahibiyseniz veya telefonunuzun bataryası küçükse Powertube 2600 işinize yarayabilir. Powertube 2600'ün fiyatı ise 61 TL civarında.

Kimler Almalı

Şarj problemini kontrol altına almak için Powertube 2600'ü tercih edebilirsiniz. Özellikle orta seviyeli bir telefon sahibiyseniz veya telefonunuzun bataryası küçükse Powertube 2600'ü satın almak için bir nedeniniz var.

Alternatifleri

Powertube 2600'e alternatif olarak geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Smart Power Booster'ı önerebiliriz. Ancak piyasada bu cihazlardan daha güçlü seçenekler de bulunuyor. Özellikle yeni nesil bir akıllı telefon sahibiyseniz daha yüksek kapasiteyi gözetmeniz iyi olacaktır.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Tunçmatik Powertube 2600
Ürün Markası Tunçmatik
CHIP Online Notu
70
Giriş DC 5V 1A
Çıkış 5V 1A
Kapasite 2600 mAh
Şarj Süresi 3 – 5 saat arası
Boyutlar 23 x 105 mm
Ağırlık 90.9 gr
Okuyucu Yorumları