Turtle Beach Recon 50X İnceleme

Oyuncuların favorisi nihayet ülkemizde! İşte Turtle Beach ve incelediğimiz ilk kulaklığı Recon 50X!

CHIP Online Notu 75
  • Fiyatı çok uygun
  • Performanslı mikrofon
  • Çoklu platform desteği
  • Müzik performansı tatminkar
  • Kafası büyük olanlara göre değil
  • Malzeme kalitesi düşük
  • Baş desteği çok minimal

Tüm dünyada oyuncular nezdinde en fazla sevilen markalar arasında yer alan Turtle Beach bizim için hep "uzaktan bakılan" veya yurt dışına giden tanıdığa sipariş verilebilecek markalardan biri oldu. Nihayet ülkemize getirilmeye başlayan firmanın incelememize konuk olan ürünü ise giriş seviyesi bir kulaklık serisi diyebileceğimiz Recon 50X. Bu model Xbox için kanalize edilmiş ancak 3.5mm jack kullandığından hemen tüm platformlarda kullanılabiliyor, bunu da belirtelim.

Recon 50X hem tasarım, hem malzeme kalitesi hem de kutu içeriği anlamında hayli mütevazı bir ürün. 40mm sürücülere sahip olan ürünün kulak yastıklarında sentetik deri kullanılmış. Kulağı içine alan yastıklar yeterince konforlu ancak kafası nispeten daha büyük olanlar Recon 50X ile rahat etmekte oldukça zorlanacaklar. Bunun dışında kulaklık tamamen plastikten yapılmış ve malzeme kalitesi de ürünün uygun fiyatını göz önüne aldığınızda normal denilebilecek seviyede.

Oyunlar söz konusu olduğunda Recon 50X'ten mucize beklememek gerekiyor, neticede stereo bir ürün ve herhangi bir saran ses deneyimi sunmuyor. Müzik performansı ise beklemediğimiz kadar iyi. Money For Nothing'in nice kulaklığı tekleten açılış introsunda hiçbir şey kaçırmadığımızı hissettik.

Recon 50X'te çıkartılabilir bir mikrofon kullanılmış ancak bir kez taktığınızda yerinden sökmek için epey güç harcamanız gerekiyor. Bunun dışında mikrofon yaptığımız testlerde son derece başarılı sonuçlar verdi. Ses fazlasıyla net, PUBG gibi oyunlar için büyük artı. Mikrofon ürünün kablosu üzerinden kapatılabiliyor ve aynı kumanda üzerinden sesi açıp kapatmak da mümkün.

Özetle

Bu yazı yazılırken 227 TL'den başlayan fiyatlara bulunabiliyordu Recon 50X. Bu fiyat kendisini Plantronics RIG 400 ve HyperX Cloud Core gibi –daha yüksek performanslı- rakiplerine oranla çok daha ulaşılabilir kılıyor. Kendi fiyat düzeyinde uygun bir alternatif olduğunu düşünüyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Turtle Beach Recon 50X
Ürün Markası Turtle Beach
CHIP Online Notu
75
Okuyucu Yorumları