Viewsonic VG2448 İnceleme

Minimalist tasarım, maksimum ergonomi sunan Viewsonic VG2448 monitörü inceledik.

CHIP Online Notu 85
  • Son derece ergonomik
  • Flicker Free teknolojisi
  • Kurulumu çok kolay
  • SuperClear IPS panel
  • 5ms tepki süresi
  • Ekran parlaklık oranı

Monitör deyince aklımıza gelen ilk firmalardan olan Viewsonic, son aylarda yeni ürünleriyle test merkezimize konuk oluyor. Firmanın bu seferki monitörü ise hem ofis kullanıcıları hem de giriş seviyesi oyun bilgisayarı toplamak isteyenlerin dikkatini çekebilecek bir ürün olan VG2448 modeli.

Viewsonic'in oyuncular için özel olarak tasarladığı ürünlere kıyasla sade bir tasarıma sahip olan monitör, kullanım konforu ve kişiselleştirilebilirlik anlamında ise hiçbir eksiğe sahip değil. Son derece kolay bir kuruluma sahip olan VG2448, 90 derecelik pivot hareketi yapabilirken, 40 dereceye kadar da öne eğilme açısına sahip.

Son aylarda incelediğimiz oyunculara dönük monitörlerde TN panel kullanan Viewsonic bu modelde IPS panel tercih etmiş. 1080p çözünürlüğü destekleyen VG2448 modeli SuperClear teknolojisi ile üretilen bir IPS panele sahip. Standart 16:9 görüntü oranına sahip olan VG2448'in parlaklık oranı ise 250 kandela, bu sınıfta bir monitör için yeterli olarak kabul edilebilir. SuperClear teknolojisi sayesinde de 178 dereceye kadar kayıpsız bir görüş açısı sunuluyor ki, ofis ortamında öneminin ne kadar yüksek olduğunu tahmin edebilirsiniz. Son derece kullanışlı bir OSD paneline sahip olan VG2448, önceden tanımlanmış farklı izleme modlarına sahip ki bunların arasında Gaming seçeneği de bulunmakta.

Performansa gelirsek, 5 ms tepki süresine sahip bir monitör ve bu yüzden oyun performansı konusunda beklentilerinizin ne olduğu çok önemli. Eğer yüksek performans arıyorsanız Viewsonic'in kısa bir süre önce incelediğimiz XG2402 modeline veya diğer XG serisi monitörlere bakmanız yerinde olacaktır.

Özetle

Sonuç olarak, VG2448 son derece ergonomik ve Flicker Free teknolojisi sayesinde de gözleriniz için de konforlu bir monitör. Eğer oyun performansı öncelikleriniz arasında en tepede yer almıyorsa değerlendirmek isteyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Viewsonic VG2448
Ürün Markası Viewsonic
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları