Dünyanın en ince 1 TB'lık diski.

Dünyanın en ince 1 TB'lık diski olan WD Blue Slim; incelik, hafiflik ve yüksek performans vadediyor.

CHIP Online Notu 93
  • 7 mm incelik
  • Yüksek kapasite
  • Yüksek performans
  • Az farkla WD Scorpio Blue'nun gerisinde

Dünyanın en ince 1 TB'lık sabit diski olarak Western Digital tarafından geliştirilen WD Blue Slim, yalnızca 7 mm'lik kalınlığı ile kullanım alanını genişleten bir ürün olarak dikkat çekiyor. Depolama çözümleriyle başarılı ürünlere imza atan Western Digital tarafından test merkezimize gönderilen WD Blue Slim, sahip olduğu yapısı ve kapasitesiyle kullanıcılara geniş kapasiteli depolama alanı sunarken, aynı zamanda ince ve hafif yapısıyla da mobil aygıtlara uygun olduğunu gösteriyor.

Dünyanın en incesi

2.5 inç form faktöründe olan WD Blue Slim, dünyada bir ilke imza atmış bir ürün. Dünyanın en ince 1 TB'lık sabit diski olma özelliği taşıyan WD Blue Slim, böylece kullanıcılara yepyeni ve kullanışlı bir seçenek sunuyor. Sahip olduğu inceliği ile geliştiriciler tarafından daha ince ve hafif sistemlerde tercih edilebilecek yapıda olan WD Blue Slim, aynı zamanda son kullanıcılar tarafından da ince dizüstü bilgisayarlarını daha da hafifletmek için tercih edilebilecek yapıda bir disk olarak öne çıkıyor. 7 mm'lik kalınlığa sahip olmasıyla uyumluluk sorunu yaratmayan WD Blue Slim, 9.5 mm'lik sürücü yuvalarıyla uyum sağlıyor. Böylece montaj konusunda kullanıcılara sıkıntı yaşatmayan WD Blue Slim, incelediğimiz modeliyle 1 TB'lık disk kapasitesine sahip. Ancak dileyen kullanıcılar WD Blue Slim'in 320 GB'tan başlayan daha düşük kapasiteli model seçeneklerini de bulabilirler.

Az önce de söylediğimiz gibi piyasada 320 GB'tan başlayan kapasite seçeneklerine sahip olan WD Blue Slim, incelediğimiz modeliyle 1 TB'lık kapasite sunuyor. WD Blue Slim'in teknik detaylarına biraz daha girecek olursak, WD Blue Slim'in içindeki diskin dönüş hızının 5400 RPM olduğunu söyleyebiliriz. Böylece inceliği ile fark yarattığı kadar sessiz çalışma temposuyla da WD Blue Slim'i bir hayli beğendik. 16 MB'lık ön bellek değerine sahip olan WD Blue Slim, SATA 6 GB/s arayüzü kullanıyor. Bu arada WD Blue Slim'in 2 yıllık garanti süresine sahip olduğunu da belirtelim.

Gelişmiş teknolojilerle yüksek performans

WD Blue Slim'le yaptığımız testler sonucunda oldukça tatmin edici sonuçlarla karşılaştığımızı söyleyebiliriz. Sıralı okumada saniyede 108.51 MB'lık bir değer aldığımız WD Blue Slim, sıralı yazma hızıyla ise 108.95 MB sonucu verdi. Böylece pek çok rakibini geride bırakan WD Blue Slim, daha çok kendi ailesinde bulunan diğer disklerle yarışır düzeyde.

Yalnızca inceliği, çalışma performansı ve geniş kapasitesiyle değil, üzerinde kullanılan teknolojileriyle de öne çıkan WD Blue Slim, pek çok gelişmiş teknolojiye ev sahipliği yapıyor. Sessiz çalışma temposunu WhisperDrive özelliğine borçlu olan WD Blue Slim, diğer yandan ShockGuard teknolojisiyle de sürücü mekaniğini ve tabla yüzeylerini koruma altına almış. StableTrac teknolojisiyle okuma ve yazma işlemleri sırasında yüksek performans sağlayan disk, SecurePark ile de hızlanma ve yavaşlama sırasında ve sürücü boştayken kayıt kafalarını disk yüzeyinin dışına park etmesini sağlıyor. Böylece kayıt kafasını disk yüzeyinden uzak tutan WD Blue Slim, uzun vadeli kullanım sözü veriyor.

Özetle

Dünyanın en incesi olmasıyla dikkatleri üzerine çeken bir yapıda olan WD Blue Slim, 7 mm'lik inceliği ve yüksek kapasitesiyle kullanıcılar tarafından beğenilecek yapıda. Çalışma performansı ve sessiz temposuyla da beğenimizi kazanan ürün, yeni bir disk arayışında olanlar tarafından incelenebilir.

Kimler Almalı

2.5 inç form faktöründe yeni bir disk arayışında olan kullanıcılar tarafından satın alınabilecek olan WD Blue Slim, dizüstü bilgisayarını hafifletmek isteyenler için de ideal.

Alternatifleri

WD Blue Slim'in farklı kapasitelere sahip modelleri de bulunuyor ve bu modeller 320 GB'tan başlıyor. Dilerseniz onlara da göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli WD Blue Slim
Ürün Markası Western Digital
CHIP Online Notu
93
Arayüz SATA 6 GB/s
Kapasite 1 TB
Form Faktörü 2,5 inç
Dönüş Hızı 5400 rpm
Önbellek 16 MB
Kalınlık 7 mm
Garanti 2 yıl
Okuyucu Yorumları