WD Green 4 TB diski inceliyoruz.

Uzun kullanımlar için sunulan WD Green 4 TB diski inceliyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • İdeal performans
  • Sessiz çalışması
  • Uzun ömürlü
  • Kutu içeriği

Bugün inceleme masamızda, masaüstü bilgisayarına veya ek depolama sürücülerine iyileştirmede bulunmak isteyen kullanıcıların ilgisini çekebilecek bir ürün var. WD'nin Green ailesi altında sunduğu WD40EZRX kod adlı diski dev cüssesiyle birlikte bizleri karşılıyor.

WD, farklı kullanım amaçları için farklı serilere sahip. Bunlar arasında Black, Red ve Blue gibi seriler mevcut. Bugün inceleyeceğimiz model ise WD'nin Green ailesine ait. WD Green sürücülerin özelliği, önce diskin güvenliğini sağlamaktan geçiyor. Sürücünün daha serin çalışmasını sağlayan WD GreenPower teknolojisi ile donatılmış olan Green WD40EZRX, sessiz çalışma temposu ve titreşimi azaltmasıyla da ilk bakışta dikkat çekiyor.

Özellikle uzun zaman boyunca aynı diski kullanmak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan bu disk, incelediğimiz modeliyle 4 TB'lık kapasiteyle geliyor. Diski bilgisayara takıp baktığımızda karşımıza kullanılabilir alan olarak 3,63 TB'ın çıktığını görüyoruz.

4 TB kapasite

SATA 6 GB/s arayüzüyle çalışan WD40EZRX, 64 MB arabellek boyutuna yani Buffer Size değerine sahip. Yaptığımız CrystalDisk mark sonuçlarına göre disk, 50 MB'lık aşamada saniyede 237 MB veri okurken, buna karşılık olarak yine saniyede 149 MB'lık yazma hızı gösteriyor. 4000 MB'ta ise saniyede 160 MB veri okurken, saniyede 159 MB veri yazabiliyor.

İncelediğimiz modeliyle 4 TB'lık kapasitede olan diskin elbette farklı kapasite seçenekleri de mevcut durumda. Bu seçenekler 500 GB ila 6 TB arasında değişebiliyor.

Bu arada eğer diski almaya karar verirseniz daha sonra WD Destek sitesi üzerinden Acronis True Image yazılımını kurmanız faydanıza olacak. Bu yazılım, verilerinizi yeni bir sürücüye büyük bir kolaylıkla kopyalamanıza olanak tanıyacak.

Özetle

Masaüstü bilgisayarlara, Hepsi Bir Arada PC'lere olduğu kadar arşiv ve ek depolama alanlarına ihtiyaç duyan kullanıcıların da beğenecekleri WD Green WD40EZRX, yakından incelenebilir.

WD Green WD40EZRX'in (4 TB) fiyatı 467 TL civarında.

Kimler Almalı

Masaüstü bilgisayarlara, Hepsi Bir Arada PC'lere olduğu kadar arşiv ve ek depolama alanlarına ihtiyaç duyan kullanıcılar tarafından beğenilebilir.

Alternatifleri

WD, Green serisi altında 4 TB'tan farklı disk kapasitesine sahip modeller de sunuyor. 6 TB'a kadar kapasite seçenekleri mevcut.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli WD Green WD40EZRX
Ürün Markası WD
CHIP Online Notu
90
Arayüz SATA 6 GB/s
Kapasite 4 TB
Dönüş Hızı IntelliPower
Arabellek Boyutu 64 MB
Okuma Hızı 160 MB/s
Yazma Hızı 159 MB/s
Boyutlar 26 x 147 x 101 mm
Ağırlık 680 gr.
Okuyucu Yorumları