My Passport Ultra'yı inceliyoruz.

USB 3.0 destekli taşınabilir disk My Passport Ultra'yı inceliyoruz!

CHIP Online Notu 92
  • Ultra ince tasarım
  • Performans
  • SmartWare yazılımı
  • Sessiz çalışması
  • Yakın fiyata daha yüksek kapasiteli rakipleri var

Taşınabilir diskler geniş kapasiteleri bir yana kompakt tasarımlarıyla da yoğun olarak kullandığımız cihazlar arasında yer alıyor. Geçen ay CHIP Dergisi'nde karşılaştırmalı testimizde yer verdiğimiz WD'nin My Passport ailesine yeni bir üye daha katıldı. Ailenin yeni ve daha güçlü üyesi olan My Passport Ultra, oldukça iddialı bir model. Yalnızca performansıyla değil, aynı zamanda dış görünümüyle de oldukça şık duran bugün inceleyeceğimiz My Passport Ultra, iyi bir taşınabilir disk almak isteyenlere hitap edecek türde bir ürün.

İnceleyeceğimiz modeliyle 500 GB'lık kapasiteye sahip olan My Passport Ultra, aynı zamanda 1 ve 2 TB'lık disk seçeneklerine de sahip. Diğer yandan yine mavi renkli bir gövdeyle elimize ulaşan taşınabilir disk, kırmızı, siyah ve gri gibi renk seçenekleriyle de raflarda yer alıyor. Şimdi daha fazla sözü uzatmadan My Passport Ultra'yı yakından inceleyelim.

Ultra şık tasarım

WD'nin en iddialı modellerden biri olan My Passport Ultra, öncelikle tasarımıyla dikkat çekiyor. Çok şık bir tasarıma sahip olan cihaz, oldukça da ince. Ultra kompakt olarak anılabilecek olan My Passport Ultra, yalnızca 12.8 mm kalınlığında. Bu sayede diski rahatlıkla cebinizde veya çantanızda yanınızda taşıyabiliyorsunuz.

Farklı renk seçeneklerine sahip olan My Passport Ultra, USB 3.0 arayüzünü kullanıyor. Bu sayede USB 3.0'ın yüksek transfer hızından faydalanabilmenizi sağlayan cihaz, elbette halen bilgisayarında yalnızca USB 2.0 girişi olanları da geri çevirmiyor. USB 2.0 ve USB 3.0'larla uyumlu olarak çalışabilen My Passport Ultra, incelediğimiz modeliyle 500 GB kapasitesinde. Eğer bu alan bana yetmez diyorsanız, endişe etmenize elbette gerek yok. My Passport Ultra'nın 1 ve 2 TB'lık farklı model seçenekleri de mevcut.

Başarılı özellikler ve performans

My Passport Ultra'nın oldukça başarılı bir özelliği var. Bulut tabanlı otomatik yedekleme işlemi yapabilen My Passport Ultra, bunu SmartWare yazılımı ile gerçekleştiriyor. Diskin içinde halihazırda bulunan SmartWare yazılımıyla dosyalarınızı buluta yedeklemek için Dropbox hesabınızı kullanabiliyorsunuz.

Diğer yandan disk elbette bilgisayarınızdaki dosyaları da yine aynı yazılım vasıtasıyla kopyalamanıza olanak tanıyor. Böylece hızlı ve kolay senkronizasyon işlemi neticesinde verilerinizi My Passport Ultra'da tutabiliyorsunuz. Bu arada disk üzerinde depoladığınız dosyaların WD Security yardımcı güvenlik yazılımıyla korunduğunu da söyleyelim.

My Passport Ultra'nın performansından da bahsedelim. Yaptığımız CrystalDiskMark testi sonuçlarına göre 4000MB'lık sıralı yazma ve okuma testinde saniyede 110 MB'lık performans gösteren disk, böylece performansıyla iyi noktada olduğunu gösteriyor. Yine 4000MB 512K testinde de 40 MB saniyede okuma ve 54 MB saniyede yazma hızıyla gözlemlediğimiz disk, 500MB'lık sıralı okuma ve yazma hızlarıyla da yine saniyede 110 MB ve 109 MB'lık değerleri elde etti.

Özetle

Küçük ve kullanışlı bir taşınabilir disk almak isteyen kullanıcıların tercih edebilecekleri My Passport Ultra, USB 3.0 destekli bir model. Böylece USB 3.0'la eşleştirdiğinizde iyi bir yazma ve okuma performansı alacağınız disk, elbette USB 2.0 portlu bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.

Veri transfer performansı yanında sessiz çalışmasıyla da dikkat çeken disk, buluta otomatik yedekleme yapabilmenizi sağlayan SmartWare yazılımıyla da oldukça kullanışlı.

My Passport Ultra'nın fiyatının 158 TL civarında olduğunu da söyleyelim.

Kimler Almalı

My Passport Ultra, küçük ve kullanışlı bir taşınabilir disk almak isteyen kullanıcıların tercih edebilecekleri bir disk. Elbette öncelikli olarak bilgisayarında USB 3.0 portu bulunanların tercihi olmalı.

Alternatifleri

My Passport Ultra'ya alternatif olarak Toshiba Store Steel S'i alternatif olarak önerebiliriz. Zira cihaz yakın fiyata 750 GB'lık kapasite genişliği sunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli WD My Passport Ultra
Ürün Markası WD
CHIP Online Notu
92
Kapasite 500 GB
Arayüz USB 3.0, USB 2.0
İşletim Sistemi Windows / Mac
Boyutlar 12.8 x 110 x 3.21
Ağırlık 134 gr.
Okuyucu Yorumları