Western Digital Velociraptor: Kasanızda yer açın

Hızlı ve sessiz çalışan raptor, ısıyı dışarı atan yapısıyla uzun süre kullanabileceğiniz, güvenli bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

CHIP Online Notu 85
  • Yüksek performans
  • Sessiz çalışma
  • Düşük enerji tüketimi

En güvenilir sabit disk üreticilerinden olan Western Digital'in Raptor serisi ayrı bir fenomendir. Aynı efsaneyi devam ettirmeye kararlı olan firma, bu kez sabit diskinde 2,5 inçlik bir sabit disk kullanmış fakat diski 3,5 inç'e uygun olarak üretmiş. 10.000 RPM'lik dönüş hızı sayesinde oldukça büyük bir hız avantajı sağlayan firma, hızın karşısında çıkan en büyük engel olan ısınmayı ise farklı bir tasarımla ortadan kaldırmış. Alışılageldik sabit disk formundan çok daha farklı bir yapıya sahip olan disk, bu sayede daha etkili soğutulabiliyor. Aynı zamanda diskin daha karizmatik göründüğünü de rahatlıkla söyleyebiliriz. Cihaz, performans olarak 7.200 rpm'lik rakiplerine göre %15'lik bir hız farkı ortaya koyuyor. Fakat konu bu hızın asıl kendini gösterdiği küçük veri paketleri aktarımına geldiğinde, Raptor rakiplerine göre işlemleri çok daha hızlı yapıyor. Bu da işletim sisteminizin daha hızlı çalışacağı anlamına geliyor. Özetle bakacak olursak Western Digital bu yeni ürünüyle de seride gösterdiği başarılı performansına devam ediyor. Yalnız ürünü kurduktan sonra ısısını bir gösterge yardımıyla kontrol altında tutmakta yarar var.

Özetle

Hızlı ve sessiz çalışan raptor, ısıyı dışarı atan yapısıyla uzun süre kullanabileceğiniz, güvenli bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Western Digital Velociraptor
Ürün Markası Western Digital
CHIP Online Notu
85
Form 2,5 inç
Arabirim SATAII
Dönüş hızı 10.000 rpm
Önbellek 32 MB
Kapasite 300 GB
Garanti 5 yıl
Okuyucu Yorumları