Daha Fazla Özellik ile Sıkıştırma

Kullanıcıların istekleri doğrultusunda programı geliştirmeye çalışan Winzip programcıları yeni paketle de sıkıştırılmış dosyalar üzerinde gerçekleştirilebilecek hemen her imkanı kullanıcıya sunuyor.Yenilikler arasında en çok dikkat çekeni ise Zip and Email Plus adını taşıyor.

Winzip 8.1 Beta İnceleme
CHIP Online Notu 84

Program içinde daha önce de yer alan bir özelliğin bu geliştirilmiş hali ile artık default mail yazılımını kullanarak eklenti olarak bulunan zip dosyasının adını değiştirebileceğiniz gibi şifre eklemeniz de mümkün oluyor. Bu şekilde eklenti virüslerine karşı da pratik ve başarılı bir koruma sağlayabiliyorsunuz.Eskiden Winzip içinde Actions menüsünde yer alan Install seçeneği ile arşiv içinde bir setup ya da install dosyası buluması halinde bunların otomatik olarak kullanılması mümkün oluyordu.Yeni sürümde ise bu yararlı özellik WinZip sihirbazına da dahil edilmiş. Ayrıca artık tek parça ZIP’lerin sonradan ufak parçalara bölünmesi de mümkün oluyor. Dosya boyutları disketler için 1.2MB, 1.44MB ve 2.88MB olarak değişirken Iomega Zip ve CD-R/RW diskler için 100MB ve 650MB gibi değerlere de sahip olabiliyor.

Özetle

Bir ZIP programına artık daha fazla özelliğin eklenemeyeceğini düşünüyorsanız Winzip’in 0.1’lik yeni güncellemesi bile fikrinizi değiştirmeye yetiyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Winzip 8.1 Beta
Ürün Markası Winzip
CHIP Online Notu
84
Okuyucu Yorumları