HyperX Clutch Gladiate İnceleme

Xbox ve PC için iyi bir Gamepad arıyor ancak bulamıyorsanız HyperX Clutch Gladiate ilginizi çekebilir. İşte HyperX Clutch Gladiate hakkında bilmeniz gerekenler.

CHIP Online Notu 85
  • Tetik kilidi ve arka düğmeler şahane olmuş
  • Kalitesi ve hissiyatı iyi
  • Başarılı titreşim motoru
  • Kablosu çıkartılabiliyor
  • Yanında gelen kablo biraz sert ve kısa
  • Hafifliği herkesin hoşuna gitmeyebilir

Yeni nesil konsollar kablosuz kontrolcüyü kendilerine saklama işini biraz uzattı. Bir önceki nesilde ortalık birbirinden nitelikli kablosuz kontrolcü sağlarken şu anda tüm oyun dünyası DualSense serisi ve Xbox Wireless Gen9 / Elite Gen2 serisine kalmış durumda. Neyse ki eğer kablolu alternatifler arıyorsanız, oldukça başarılı seçenekler var.

HyperX de “Designed for Xbox” patentli yeni bir kontrolcü ile karşımızda duruyor. Clutch Gladiate’in dikkatimizi çeken ilk yönü sadece 280 gramlık ağırlığı oldu. Sert plastikten yapılmasına rağmen yeterince kaliteli bir hissiyatı olan kontrolcü, siyah ve HyperX kırmızısı bir renk paletine sahip ve üst seviye kontrolcülerin sahip olduğu bazı özellikler ile geliyor.

Bunların başında tetik kilitleri yer alıyor. Bir yarış oyunu oynuyorsanız açıp strokunu uzatabileceğiniz tetikler, eğer FPS oyunu oynuyorsanız kilitlenip daha hızlı tepki vermenizi sağlayacak bir enstrümana dönüşüyor. Ayrıca arka kısımdaki yeniden programlanabilir düğmeler de üst sınıf gamepadlere özgü özelliklerden. Eliniz yanlışlıkla çarpmıyor ve istediğinizde rahatça ulaşabiliyorsunuz.

Kulaklığı bağlayabiliyor muyuz sorusunun cevabı ise evet, 3.5mm jack girişi kontrolcü üzerinde yer alıyor. Ses ve chat dengesi gibi ayrımları yapmak iste mümkün değil, haliyle.

Peki, fiyat konusu nasıl? Bu videoyu hazırlarken ürünün Türkiye fiyatı henüz belli olmamıştı ancak yurt dışında 35$ gibi bir fiyat etiketi var. Eğer fiyat düzeyi 800 TL civarında tutulabilirse piyasada çok beğenilen Powera’lardan pay kapabileceği kanısındayız zira hissiyatıyla, üst sınıfta görebileceğimiz bazı özellikler ve kalitesiyle gayet başarılı bir ürün olduğunu düşünüyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Clutch Gladiate
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
85