Xiaomi Redmi Tab SE İnceleme

Bütçenizi sarsmadan iyi özellikler sunan bir tablet arıyorsanız, Xiaomi’nin yeni modeli tam size göre. 90 Hz ekranı, alüminyum kasası ve büyük bataryasıyla fiyat/performans noktasında iyi bir seçenek olan Redmi Pad SE’yi tüm detaylarıyla inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Fiyat/Performans
  • 90 Hz yenileme hızı
  • Alüminyum kasa
  • 1 TB’a kadar microSD desteği
  • 8000 mAh batarya
  • Kalem veya klavye desteği bulunmuyor
  • Parmak izi okuyucu yok

Android tablet pazarı, uygun fiyatlı tabletlere oldukça doymuş durumda. Evet, bu modellerden birini almak bütçemizi çok fazla sarsmıyor, ancak çoğu zaman da verilen paranın karşılığını alamıyoruz. Peki, neden böyle söylüyoruz?

Öncelikle, ucuz tabletler genellikle daha düşük kaliteli malzemelerle üretildiğinden dayanıklılık açısından çok iyi değiller. Ayrıca zayıf ekranlar, yavaş işlemciler ve kısıtlı depolama kapasitesi gibi sınırlamalarla karşılaşmanız muhtemel. Bu nedenle, her zaman sadece fiyatı göz önünde bulundurarak bir tablet seçmek yerine, ihtiyaçlarınıza ve kullanım amacınıza uygun bir cihaz seçmenizi öneriyoruz.

Ancak, bütçe dostu bir tablet de kaliteli ve performanslı olabilir. Zira Xiaomi’nin yeni modeli Redmi Pad SE tam böyle bir cihaz. Doğrusunu söylemek gerekirse, 5 bin 978 TL’lik fiyatını bilmesek ucuz olduğunu düşünmezdik. Peki, bu kadar mütevazı bir meblağ karşılığında Redmi Pad SE tam olarak ne vadediyor?

Xiaomi Redmi Pad SE Tasarımı Nasıl?

Tablet, alüminyum alaşımlı zarif bir gövde tasarımıyla geliyor. Bu sayede hem dayanıklı hem de şık gözüküyor. Daha da önemlisi, son derece taşınabilir. Fiziki yapısı oldukça kompakt ve sadece 478 gram ağırlığında. Renk olarak ise elimizdeki Grafit Grisi dışında Nane Yeşili ve Lavanta Moru alternatifleri mevcut.

Yanlara baktığımızda, bir güç düğmesi ve ses düğmesinin yanı sıra bir MicroSD kart yuvası, USB-C bağlantı noktası ve nihayet bir kulaklık girişi bulunuyor. Nihayet diyoruz çünkü son zamanlarda çoğu cihazda kulaklık girişi görmek oldukça zorlaştı. Bluetooth kulaklıklar epey yaygınlaştı evet, ancak bunun hala tercihe bırakılması gereken bir durum olduğunu düşünüyoruz. Üstelik kaldırılan girişlerin yerine hiçbir şey koyulmaması da garip. Neyse ki dediğimiz gibi Redmi Pad SE’de bir kulaklık girişi var.

Bunu bir kenara bırakırsak, tablette ne yazık ki parmak izi okuyucu yok. Açıkçası Xiaomi’nin amiral gemisi diyebileceğimiz Pad 6’sında da yoktu, bu yüzden bütçe modelinde de olmaması gayet normal karşılanabilir. Bununla birlikte, ön tarafta 5 megapiksel, arka taraftaysa 8 megapiksellik bir kamera mevcut. Her ikisi de beklendiği gibi makul fotoğraflar çekiyor ve görüntülü konuşmalar için yeterli.

Xiaomi Redmi Pad SE Özellikleri Neler?

Redmi Pad SE, 11 inçlik büyük bir IPS ekranla geliyor. Full HD+ çözünürlüğündeki ekran, 207 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Eğer 300 ppi üzeri ekranlara alışkınsanız size düşük gelebilir, ancak pratikte fark o kadar da belirgin değil. Genel olarak Netflix ve YouTube için iyi bir ekranı var. Ayrıca 16:10 en-boy oranına sahip olduğundan, son derece güzel bir izleme deneyimi sunuyor. Zira buna eşlik eden 4 hoparlörün ses kalitesi de iyi.

Ekran, giriş seviyesi diğer rakiplerinin aksine 60Hz yerine 90Hz yenileme hızına sahip. Bu özellik tableti bilhassa bu kategoride öne çıkartıyor. Bu sayede tablet görüntüsü daha akıcı ve daha canlı hale geliyor. Elbette bunu isterseniz yine 60Hz’e düşürmeniz mümkün, amma velakin ekran içeriğe göre yenileme hızını dinamik olarak ayarlayabildiği için buna gerek kalmıyor, ekranda görüntülenen içeriğe göre tazeleme hızı 60Hz ve 90Hz arasında optimize oluyor.

Bunların dışında kontrast seviyesi iyi, renk üretimi de öyle. Maksimum ekran parlaklığı 400 nit; kesinlikle kötü bir değer değil, mesela dışarıda bir kafede otururken denediğimizde ekrandakiler rahatlıkla görünüyordu. Ancak doğrudan güneş altında kullanmak pek mümkün olmuyor.

Bu arada Xiaomi, Redmi Pad SE'deki okuma modunu iyileştirmiş. Okuma Modu 3.0 olarak geçen özellikte, Kağıt ve Klasik seçenekleri mevcut. İkisi de mavi ışık miktarını azaltıp daha sıcak renklere geçmeyi sağlasa da “Kağıt” seçeneğinde arka plana kağıt dokusu ekleniyor. Ayrıca, TÜV Rheinland Flicker Free teknolojisi sayesinde göz yorgunluğu konusunda da endişelenmenize gerek yok.

Xiaomi Redmi Pad SE Performansı Nasıl?

Teknik tarafa baktığımızda, 6 nm işleme teknolojisiyle geliştirilen Snapdragon 680 işlemcisinden güç alan tablet, bir oyun makinesi konumunda değil. Yine de çoğu oyunu oldukça sorunsuz oynatıyor. Test ettiğimizde, PUBG’de orta ayarlarda stabil performans sergiledi. Bununla birlikte, Asphalt 9'u da akıcı bir şekilde oynayabildik, elbette burada 90 Hz ekranın da katkısı büyük.

Dahası tablet, bu fiyat aralığında görmeye alışık olmadığımız 8GB RAM ile birlikte geliyor. Chrome’da gezinirken, YouTube ve Netflix’ten bir şeyler izlerken veya günlük işlerinizi yaparken her şeyi başarıyla yerine getiriyor. Dahili depolama alanıysa sadece 128 GB olmasına rağmen, microSD kart yuvası sayesinde 1TB'a kadar genişletmek mümkün.

Cihazın öne çıkan özelliklerinden biri de 8000 mAh bataryası. Oyun oynamak ve dizi/film izlemek gibi sıradan kullanım şartlarında, tek bir şarjla 2 gün rahatlıkla dayanabiliyor. Bununla birlikte, yalnızca 10W şarjı desteklediği için şarj işlemi biraz yavaş.

Son olarak Redmi Pad SE, Google Play Store da dahil olmak üzere kutusundan Android 13 tabanlı MIUI 14 ile çıkıyor. MIUI arayüzü normal Android'e kıyasla epey özelleştirilmiş. Tüm uygulamalar kullanıma hazır olarak ana ekran üzerinde yer alıyor ve neredeyse tüm Google uygulamaları önceden yüklenmiş. Ancak, Xiaomi’nin tarayıcısı gibi kendi uygulamaları hala kullanışlı değil. Tabii bunları kullanıp kullanmamak size kalmış.

Sonuç

Evet, fiyatı göz önüne alındığında Redmi Pad SE özellikle öğrenciler veya bütçesi kısıtlı olan herkes için ideal bir seçenek olmuş. İster okul, ister oyun veya eğlence için olsun, cebinize çok fazla zarar vermeden iyi bir deneyim sağlamayı vadediyor. Yalnız daha önce belirttiğimiz gibi parmak izi okuyucu bulunmuyor. Bunun dışında, kalem ya da klavye desteği de yok. Yine de günün sonunda fiyat/performans noktasında piyasadaki en iyi seçeneklerden biri. Özellikle 90Hz tazeleme hızına sahip ekranı ile iyi bir tablet seçeneği oluyor. Fiyatı da söylediğimiz gibi 5 bin TL dolaylarında.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Xiaomi Redmi Tab SE
Ürün Markası Xiaomi
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 13
İşlemciQualcomm Snapdragon 680
İşlemci Hızı2 GHz
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu11 inç
Ekran Çözünürlüğü1920 x 1200 px
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama128 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera8 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi8000 mAH
Ağırlık478 gr.