XPG Spectrix D50 ROG Certified İnceleme

PC toplarken önemli sistem bileşenlerinden biri olan RAM'i seçimi noktasında XPG Spectrix D50 ROG Certified doğru seçim olabilir mi? İşte XPG Spectrix D50 ROG Certified incelemesi.

XPG Spectrix D50 ROG Certified inceleme
CHIP Online Notu 88
  • Çok başarılı performans
  • Hız aşırtma desteği
  • RGB ışıklandırma
  • Etkili soğutma
  • CL17 ROG Certified modeli biraz pahalı
  • Yüksek profil

XPG, markası bilindiği gibi Adata'nın yüksek performans divizyonu. Son dönemde çevre birimlerinden depolama çözümlerine, soğutma çözümlerinden belleklere kadar neredeyse her konuda yerini sağlamlaştıran, ülkemizde de yoğun rağbet gören markanın ROG Certified imzalı RAM bloğu olan Spectrix D50, performansıyla PC toplarken tercih edilebilecek başarılı RAM seçeneklerinden biri.

Spectrix D50 oldukça güzel bir RGB desteği ile geliyor. RGB ışıklandırma bölümü bloğun üst kısmında üçgen biçimli bir alana taşınmış ve renk doğruluğu son derece başarılı. Tasarım açısından baktığımızda, Spectrix D50'in 40 mm'lik yüksekliği ile nispeten yüksek profilli olduğunu söyleyebiliriz. Fakat yeni sistemlerde bu pek problem yaratmayacaktır. Modülün yükseklik payının bulunmasının arkasındaki sebep ise kuşkusuz üzerinde bulunan geniş soğutma bloğu ve RGB ışıklandırma bölümü.

Görünümüyle oldukça şık duran RAM'ler performans açısından da eksiksiz. Elimizde 2x8 GB kit şeklinde bulunan Spectrix D50, halihazırda 1.35 voltaj ile 3600 MHz frekansında ve CL 17 gecikmesiyle çalışıyor ve her bir RAM bloğu 74 gram ağırlığında. Ancak tabii ki bir de hız aşırtma payı bulunuyor. Intel Ekstrem Bellek Profilini (XMP) 2.0 desteği ile beraber, Intel tarafında hız aşırtma işlemini kolaylaştırıyor. AMD tarafında da yine BIOS üzerinden oldukça zahmetsiz şekilde hızları arttırabiliyorsunuz. Spectrix D50'nin ayrıca, 32 GB'a (16x2) kadar uzanan kapasiteler ile de alınabildiğini belirtelim.

Sonuç

Sonuç olarak Spectrix D50, performansıyla, genel görünüm ve hız aşırtma seçenekleriyle olduğu kadar bu segmentte fiyatıyla da gayet başarılı bir model olmuş. Oyun tarafında olduğu kadar yüksek işlem gerektiren programları çalıştıracak olanlar tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir durumda. Fiyatı ise CL17 ROG Certified modeli için 1930 TL civarında. CL18 modellerinin 1450 TL civarına bulunabildiğini de ekleyelim.

Kürşat Zaman

Teknik Özellikler
Ürün Modeli XPG Spectrix D50 ROG Certified
Ürün Markası XPG
CHIP Online Notu
88