ZTE Kis 3'ü inceliyoruz.

İlk kez akıllı telefon alacaklara sunulan ZTE Kis 3'ü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 68
  • Güncel Android sürümü
  • Fiyat/performans
  • Segmente uygun
  • 512 MB RAM
  • Ön kamera yok

Çin menşeli bir üretici olan ZTE'yi, daha önce raflarda veya sanal marketlerde pek çok cep telefonu modeliyle görmüşsünüzdür mutlaka. Özellikle Çin'de büyük rağbet gören ZTE, ülkemizde de kendi markası altında cep telefonlarını kullanıcılara sunmasının yanı sıra yine ülkemizdeki cep telefonu operatörleriyle de bazı modeller için işbirliğinde de bulunmuştu hatırlarsanız. Ancak bugün ZTE'nin kendi markası altında sunduğu bir cep telefonu olan Kis 3'ü inceleyeceğiz. Özellikle giriş seviye cep telefonu satın almak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan Kis 3, ülkemizde KVK güvencesiyle tüketiciyle buluşan bir model. Peki, Kis 3 nasıl bi cep telefonu ve kullanıcılara neler sunuyor? Şimdi yakından bakalım...

Giriş segmentine özel

Daha önce dünya genelinde de satışa sunulan Kis 3, sonunda ülkemizde de satışa sunuldu ve ilk test örneklerinden biri elimize geçti. Giriş segmenti hedeflenerek hazırlanmış olan Kis 3, gerek mimari gerek tasarım anlamında bunu direkt olarak hissettirebilen bir model. 4 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan telefon, böylece boyutlarıyla da bir hayli kompakt yapıda. Cep, tek elle rahatlıkla kullanılabilecek tasarımda.

ZTE Kis 3, aslında tasarım olarak Vodafone Blade V, Turkcell T40 ve Avea inTouch 3'e oldukça benziyor. Bu benzerliğin sebebi bu üç cebin de yapımında ZTE ile işbirliğinde bulunulmuş olması. İncelediğimiz modeliyle gece mavisi renginde olan cep, ayrıca farklı renk seçeneklerine de sahip. Telefonun 4 inç boyutunda ekranının altında kapasitif Android tuşları bulunuyor. Sağ kenarda ses butonları, üst kısımda güç butonu ile kulaklık girişi ve alt yüzde de microUSB bağlantısı var. Telefonun arka kapağı açılabiliyor ve batarya değiştirilebiliyor. Ancak arka kapağın bir hayli zor açıldığını da söyleyelim. Yine microSD kart slotu kapağın altında bulunuyor.

Telefonun ön yüzünde herhangi bir ön kamera olmadığını da söyleyelim. Yani bu ceple görüntülü görüşme yapamayacaksınız. Kaldı ki muadillerinde 0.3 megapiksel de olsa bir ön kamera görmek mümkün. Üzerinde tek bir kamera bulunduran cep, buna arka tarafta yer veriyor. 3 megapiksel çözünürlüğündeki kamera ile fotoğraf ve video çekmek mümkün.

İlk kez akıllı telefon alacaklara

Şimdi gelelim Kis 3'ün performans notlarına ve teknik özellik bilgilerine. Söylediğimiz gibi ekran 4 inç boyutunda ve çözünürlük 480x800 piksel ebatında. Bunlar da giriş segmentinde sık rastladığımız değerler. ZTE Kis 3'ün en büyük artılarından biri son Android sürümüyle geliyor olması. Android 4.4.2 sürümüyle çalışan telefon, akıcı şekilde kullanılabiliyor. Çalışma temposuyla segmentine uygun yapıda.

Telefonda işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 200'ü görüyoruz. Çift çekirdekli işlemci 1.2 GHz hızında çalışıyor. RAM olarak da 512 MB mevcut. RAM seviyesinin telefonda oldukça düşük tutulmuş olması büyük eksiklik bizce. Bu noktada benzer modellerde en azından 1 GB RAM kullanıldığını göz önünde bulundurmak lazım. Dahili depolama alanıyla 4 GB kapasitesi sunan cep, microSD kartla 32 GB daha genişleyebiliyor.

Hemen performans notlarına da değinelim. Kis 3 AnTuTu testinde toplam 13215 skorunu aldı. Bu skorla Turkcell T40'ı, Avea inTouch 3'ü ve Vodafone Blade V'i geride bırakan Kis 3, bunu o modellerden daha yeni bir işlemci kullanmasına borçlu. T40 ve Blade V, Snapdragon S4 işlemci kullanıyor; ZTE Kis 3 ise biraz daha yeni olan Snapdragon 200 sahibi.

HTML 5 testinde ise diğer ceplerin gerisine düşen Kis 3, yalnızca 928 puan üretebildi. Grafik testi için Epic Citadel'e baktığımızdaysa 28 FPS'yi gördüğümüzü de söyleyelim. Bu da cebin muadilleriyle aşağı yukarı aynı seviyede olduğunu gösteriyor. Yine telefonla Angry Birds ve Temple Run gibi oyunları oynamak mümkün.

Özetle

Giriş segmentine özel olarak üretilen ZTE Kis 3, kategorisine göre uygun bir model. Muadilleriyle benzer özellikler gösteren telefon, ilk kez akıllı telefon sahibi olacaklara yalnızca sosyal medya takibi ve internet değil, oyun keyfi de vadediyor. Ancak kategorisinde kendinden daha iyi modeller mevcut. Telefonun en büyük handikapları arasında ön kamerası olmaması ve yalnızca 512 MB RAM kullanması bulunuyor. Elbette uygun fiyatından ötürü ilk kez akıllı telefon alacaklar tarafından incelenebilir.

ZTE Kis 3, fiyatıyla da giriş segmentine uygun yapıda. Turkcell tarafından 12 x 24 TL kampanyayla satışa sunuluyor.

Kimler Almalı

ZTE Kis 3, ilk kez akıllı telefon alacak veya akıllı telefon satın almak için bütçesi dar olanlar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

ZTE Kis 3'e alternatif olarak Vodafone tarafından satışa sunulan Blade V, Smart 4 Mini veya Smart 4 Power modellerini önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZTE Kis 3
Ürün Markası ZTE
CHIP Online Notu
68
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciQualcomm Snapdragon 200
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiTFT
Ekran Boyutu4.0 inç
Ekran Çözünürlüğü480 x 800 px
Grafik İşlemciAdreno 305
Bellek (RAM)0.512 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Arka Kamera3.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi250:00 saat
Konuşma Süresi008:00 saat
Boyutlar64.7 x 126 x 10.7 mm
Ağırlık125 gr.
Okuyucu Yorumları