Dosyalarınız sürekli elinizin altında olsun.

İster akıllı telefonunuzdan, ister medya oynatıcınızdan dosyalarınıza istediğiniz her an erişin.

ZyXEL NSA310 İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Yönetilebilirlik ve paylaşım özellikleri
  • Mobil platformlardan kolay erişim
  • Güncelleme imkanı
  • Fanı sesli çalışıyor.

ZyXEL NSA310 aslında ağ ortamında kullanılabilen bir depolama ünitesi ancak yetenekleri sadece bahsettiğimiz kadarıyla sınırlı değil. Standart ürünler genelde kullanıcıların sürekli olarak erişebilmesini ve yedekleme gibi işlemleri yapabilmesini sağlarken ZyXEL NSA310, kendisine bağlı olan depolama aygıtlarındaki içerikleri sürekli olarak kullanıma açık halde barındırıyor. Dünyanın neresinde olursanız olun ZyXEL NSA310'a bağlanarak indirmiş olduğunuz dizileri izleyebilir veya fotoğraf arşivinize ulaşabilirsiniz. Dahası DLNA desteği sayesinde ev veya ofis ağınızda uygun cihazlarla doğrudan içerik aktarımı yaparak multimedya dosyalarınızı çalıştırmanın keyfine varabilirsiniz.

Kişisel bir bulut depolama istasyonu olarak da düşünülebilecek olan ZyXEL NSA310'da tek bir sabit disk yuvası var ve 3 TB'a kadar kapasite desteği sunuluyor. Kolay kullanımlı web tabanlı arabirimle tüm dosyalarınızın arasında kolaylıkla gezinebilirsiniz. Gerekli yapılandırmaların sonrasında internet ortamından da dosyalarınıza erişim sağlayabilmeniz mümkün. Firma tarafından geliştirilmiş olan Polkast uygulaması sayesinde iOS ve Google Android işletim sistemli tüm cihazlardan ZyXEL NSA310'a erişim sağlayabilirsiniz. Ürünün arkasında ve önünde konumlandırılmış olan USB 2.0 arabirimleri sayesinde mevcut depolama alanını artırabilmeniz de mümkün. Ek olarak arkada bulunan eSATA arabirimi de bir bağlantı seçeneği olarak düşünülebilir. Ön tarafta bulunan Copy / Sync düğmesi sayesinde yedekleme işlemlerini de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Disk sağlığını da ihmal etmeyen ZyXEL NSA310'un kasası alüminyum malzemeye sahip. Ayrıca hava dolaşımını kolaylaştıran bir fanın kullanıldığı da dikkatlerden kaçmıyor.

ZyXEL NSA310'un özellikleri sadece dosyalarınıza her yerden erişim sağlama ile kısıtlı değil. Desteklenen çeşitli protokoller üzerinden dosya indirme şansına da sahipsiniz. Böylece saatler süren indirme işlemleri için bilgisayarınızı açık bırakmanıza gerek kalmıyor ve enerji tüketimi azalarak çevrenin korunmasına katkı sağlanıyor. Cihazda tercih edilmiş olan 1.2 GHz'lik işlemci sayesinde tüm işlemlerin şaşırtıcı bir hızda tamamlandığını sözlerimize ekleyelim. Olması gerektiği gibi ürünün arka tarafında yer alan ağ bağlantısı 10 / 100 / 1000 Mbps standartlarına uygun. Son olarak ZyXEL NSA310'in gerekli tanımlamalardan sonra YouTube ve Flickr ortamlarında da adınıza otomatik paylaşım yapabildiğinin altını çizelim.

Özetle

ZyXEL NSA310 aslında herkesin ihtiyaç duyduğu bir ürün. Taşınabilir disklerin artık bir yük olduğunu düşünüyorsanız tam anlamıyla size hitap ettiğini söyleyebiliriz. ZyXEL NSA310 hem evinize bir medya sunucu olabilir, hem de uzaktan tüm verilerinize kolaylıkla erişmenizi sağlayabilir. Akıllı telefonlara ve tabletlere sunulan destek de ek bir kazanç sayılabilir.

Alternatifleri

Benzer modeller çok ancak ZyXEL NSA310'un rakipleri karşısında eksiğinin olmadığını hatta fazlasını sunduğuna dikkat etmelisiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL NSA310
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
93
Depolama 3.5 inç (En Fazla 3 TB)
USB Bağlantı İki adet
eSATA Arabirimi Var
Ethernet 10 / 100 / 1000 Mbps
Boyutlar 108 x 205 x 147 mm
Okuyucu Yorumları