ZyXel'in 802.11ac'li modemini inceledik.

ZyXel'in 802.11ac'li ve hem modem hem router desteği gösteren modelini inceledik.

CHIP Online Notu 95
  • Kullanım çeşitliliği
  • Kolay kurulum
  • 802.11ac standardı
  • Performans
  • Arayüz
  • Splitter kutu içeriğinde yok

Kablosuz ağ bağlantınız kapsama alanı engeline takılıyorsa yeni bir modem almayı veya ağınızı bir router'la desteklemeyi düşünmenizin vakti gelmiş demektir. Halihazırda sahip olduğunuz modemi tamamen değiştirmek bir fikir olmakla beraber, bir router'la ağınızı desteklemek de bir diğer çıkış yolu olarak bu gibi durumlarda işe yarayabilir. Zira size ulaşan sinyal çok iyi olabilir, ancak kullandığınız modem aldığı sinyali iyi dağıtacak kapasitede değilse, o zaman bir router ihtiyacınız olan yegane cihaz olabilir. Bugün inceleyeceğimiz ZyXel'in VMG8924-B10A kod adlı yeni modem / router'ı, bu gibi durumlarda kullanabileceğiniz bir model.

ZyXel'in VMG8924-B10A modem / router'ı, her iki kullanım şekliyle de dikkat çekecek ölçüde bir cihaz. Cihazın teknik özellik ve detaylarına geçmeden tasarımına bakalım. Düz siyah renkli bir kasa sahibi olan cihaz, oldukça şık bir görünüme sahip. Böylece çalışma odasından çıkan ve salonun ortasına yerleşmeye başlayan modem / router'lar için iyi bir seçim olabilir.

Modem, üç farklı şekilde konumlandırılabiliyor. Cihazı ister yatay düzlemde kullanabiliyor veya kutu içeriğinden çıkan duvar askısı sayesinde duvara monte edebiliyorsunuz. Ayrıca cihaz yine bir stant sayesinde ayakta da durabiliyor. Seçim size kalmış.

Modem, bağlantılarına arka yüzeyde yer veriyor. Burada 4 Ethernet noktası ve bir WAN girişi görüyoruz. Ayrıca yan tarafta yine iki USB 3.0 bağlantı noktası var ki, bunlarla harici disklerinizi ağınıza dahil edebiliyor ve bir NAS depolama birimi gibi kullanabiliyorsunuz.

Modemin yan yüzünde yine birkaç buton görünüyor. Bunlarla Wi-Fi'ı açıp kapatabiliyor, WPS butonu ile ağınızın kablosuz bağlantı menzilini arttırabiliyor ve modemin ışıklarını kapatmak için Light butonunu kullanabiliyorsunuz.

Yeni nesil Wi-Fi

ZyXel VMG8924-B10A, yeni nesil kablosuz teknoloji olan 802.11ac standardını destekleyen bir model. Böylece yüksek hızlarda veri transferi gerçekleştirmek isteyenlere hitap ediyor. 2.4 GHz ve 5.0 GHz bant genişliklerinde çalışan modem, 2.4 GHz'de 300 Mbps'e kadar, 5.0 GHz'de ise 1300 Mbps'e kadar veri transferini mümkün kılıyor. Toplamda ise transfer hızı 1600 Mbps'e değin ulaşabiliyor. Zaten ZyXel bunu ürünün kutusunun üzerinde de belirtmiş.

ZyXel VMG8924, Vectoring teknolojisini destekleyen bir model. Farklı VDSL hatları arasındaki karışmaları elemine eden bu teknoloji ile ürün, mevcut altyapıda herhangi bir değişiklik yapmaksızın kapsama alanını genişletebiliyor. Böylece daha iyi bir çekim alanı sunan cihaz, QoS desteği gösteriyor ve uzaktan yönetim özelliklerini de destekliyor.

Modem olarak değil de yalnızca router olarak kullanılacağı durumlarda da kolay bir kullanım sunan VMG8924, kutu içeriğinde getirdiği Ethernet kablosu ile kolaylıkla bağlanıyor ve WPS butonu vasıtasıyla kablosuz bağlantıyı genişletebildiği gibi yine kablo yoluyla diğer cihazlara da bağlanabiliyor.

Özetle

Hem router hem modem olarak kullanılabilecek olan ZyXel VMG8924-B10A, başarılı bir yeni nesil ağ cihazı olarak dikkat çekiyor. 802.11ac standardını desteklemesiyle yeni nesil kablosuz ağ hızıyla tanışmak isteyenler tarafından tercih edilebilir.

ZyXel VMG8924-B10A'nın fiyatı 489 TL civarında.

Kimler Almalı

ZyXel VMG8924-B10A, başarılı 802.11ac standardını desteklemesiyle yeni nesil kablosuz ağ hızıyla tanışmak isteyenler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

ZyXel VMG8924-B10A'ya alternatif olarak MU-MIMO tasarımlı Asus AC87U'yu da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXel VMG8924-B10A
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
95
Standart 802.11 a/b/g/n /ac
Frekans 2.4 GHz / 5 GHz
Hız 300+1300 Mbps
Bağlantılar DSL, LAN (4 adet), WAN, USB 3.0 (2 adet), Phone (2 adet)
Anten Dahili
Okuyucu Yorumları