Ayrı yazılan kısaltmaları hatasız yazın

"a.g.e." gibi birleşik yazılmayan kısaltmaların doğru yazımında sorun çekiyor musunuz? Kelime işlemci bu girişlerdeki sorunları otomatik düzeltsin ister misiniz?

Ayrı yazılan kısaltmaları hatasız yazın

Kısaltma gibi düşünmediğiniz kısaltmaları yazmanın kuralları biraz karışık. Mesela sayfa için "s." kısaltmasından sonra boşluk koymanız normal. Ama normal, boşluk tuşuna basarsanız iş biraz karışıyor çünkü tek seferde işlem bitmiyor. Düzeltmesiz boşluk için [Ctrl] + [Shift] + [Boşluk] yapabilirsiniz. İnce boşluksa manşetler için daha iyi gibi. Word 2007'de "Ekle" sekmesindeki "Ekle / Simge" komutu veya "Tüm simgeler" özel karakter girmede kullanılabilir. "Simge" sekmesinde, uygun yazı tipini "Font" üzerinden seçin. Tüm yazı tiplerinde dar boşluk
yok, "Arial" veya "Times New Roman" kullanabilirsiniz. Giriş alanında "Yazı tipi"ne tıklayın ve "2009" kodunu girin. "İnce Boşluk" aynı sıranın solunda gözükegözükecek. Bu prosedür günlük yazı işleri için sıkıntılı olacağından "Tüm simgeler" alanından tuş kombinasyonu belirleyin. Atanmamış [Ctrl] + [Alt] + [Boşluk] kombinasyonunu seçip "Ata"ya basın.

Okuyucu Yorumları