Belleğiniz disk sürücüsü olarak görünsün

Flash belleğinizin sürücü harfi PC'nizde yeniden görünmesi için birkaç tık yeterli

Belleğinizi disk sürücü yapın

Bilgisayarınıza USB belleğinizi taktığınızda ışığı yanıp sönmeye başlıyor ve Bilgisayar klasöründe taşınabilir veri hafızası olarak görünüyor. Ne var ki, Windows cihazın takılmadığını söylüyor ve cihaza sürücü harfi atamıyor. İlkin dosya sisteminin cihazı okuyup okumadığını denetlemelisiniz. Eğer cihazınız daha önce Linux ya da Apple bir cihazda kullanılmadıysa, sorun bellekte bölümleme oluşturulmadığından ya da var olan bir bölümün hasar görmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bilgisayarınız USB belleğinizi harici bir disk olarak tanır. İşte bu yüzden de bir sabit diskte düzgün çalışması gereken her şey taşınabilir belleğinizde de olmalı.

Bunun için Denetim Masası'nı açın ve "Sistem ve Güvenlik / Yönetimsel Araçlar"dan "Bilgisayar Yönetimi"ni açın. Karşınıza gelen pencerenin sol sütun kısmında "Depolama"dan "Disk Yönetimi"ni göreceksiniz. Buraya tıklayın ve ortadaki geniş alanda USB belleğinizin biçimlendirilmiş olup olmadığını ya da flash belleğinizde zarar görmüş herhangi bir bölümleme olup olmadığını denetleyin. Yanlışlıkla bölümleme tablolarını silmiş de olabilirsiniz.

Bilgisayar yönetimi penceresinin orta alanında, alt kısımda takılı olan USB'nin sürücü harfine sağ tıklayın ve "Biçimlendir"e tıklayın. Açılan pencereden cihazınızı dilerseniz "NTFS" dilerseniz "FAT32" dosya sistemiyle biçimlendirebilirsiniz. Bizim tercihimiz NTFS'den yana. Bu işlemi tamamladıktan sonra, dilerseniz USB belleğinizin sürücü harfini de değiştirmek için yine ilgili yere sağ tıklayın ve bağlam menüsünden "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir"i seçin. Gelen diyalog penceresinden "Değiştir..."e tıklayarak diskinizin sürücü harfini atayabileceğiniz seçeneklere ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları