Görünmez klasörler oluşturun

Masaüstünüzde görünmeyen klasörler için basit bir hileyle bu talebinizi karşılayabilirsiniz.

Görünmez klasörler oluşturun

Masaüstünüzde görünmeyen klasörleriniz olsun istiyorsunuz. Windows'un klasörler için böyle bir uygulaması yok. Ancak basit bir hileyle bu talebinizi karşılayabilirsiniz. "Başlat / Tüm programlar / Donatılar / Sistem Araçları / Karakter eşlem"i açın. Karakterlerin listelendiği simgelerden boş olan kutucuğa tıklayın. Daha sonra "Seç / Kopyala"ya tıklayın ve Karakter eşlem penceresini kapatın.

Daha sonra masaüstüne sağ tıklayarak bağlam menüsünden "Klasör / Yeni"yi seçin ve klasör adını [Ctrl] + [v] tuş bileşimiyle yapıştırın. Artık isimsiz bir klasörünüz oldu.

Şimdi sıra isimsiz klasörünüzü görünmez yapmaya geldi. Klasöre sağ tıklayarak bağlam menüsünden "Özellikler"i seçin. Bir sonraki diyalog penceresindeki "Özelleştir" sekmesinin en altında bulunan "Simge değişir..."e tıklayın. Tıpkı "Karakter eşlem"de yaptığınız gibi "Aşağıdaki listeden bir simge seçin" alanından boş bir simgeyi seçip "Tamam"a tıklayın. "Özellikler" penceresini de "Tamam"a tıklayarak kapatın. Böylelikle klasörünüzün masaüstünde tamamen görünmez olduğunu fark edeceksiniz. Farenizi klasörün bulunduğu alanda gezdirdiğinizde ise simgenin işaretlendiğini göreceksiniz.

Okuyucu Yorumları