Gündoğumuna uygun ışık yakalayın

Bazen bir manzaranın o çarpıcı havasını bir türlü yakalayamazsınız. Oysa PC başında birkaç düzenlemeyle bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Gündoğumuna uygun ışık yakalayın

SORUN

Sabah güneşi sağ olsun, asıl manzara altın bir ışığa boğulmuştu. Ama beyaz dengesi yüzünden, görüntüde mavi renk sisi yok. O sıcak havayı tümüyle yakalamak zor değil. Renk ısısını düzeltmek için "Camera Raw"ı kullanın, ölü renklere ışık saçın.

SICAK RENKLER YARATIN

Photoshop Elements içerisinde düzenlenecek görüntüyü "File / Open" yoluyla seçin. Biçimi "Camera Raw"a getirip "Open"a
tıklayın. Şimdi "Color Temperature" denetleyicisini (+)'ya getirin. Dağlar, gökyüzü şimdi sıcacık, hoş mu hoş oldu.

RENKLERE IŞIK SAÇIN

Renkler şimdi daha sıcak oldu olmasına ama biraz da ölgün duruyor. Daha etkileyici bir hava yaratmak için doygunluğu arttırmalı. Bunun için "Dynamics" altındaki denetleyiciyi (+)'ya çekin. Bu halihazırda
kuvvetli olan renklere aşırı doygunluk vermeden zayıf renkleri güçlendirir.

GÖK YERE UYSUN

Sıcak bir gökyüzünün manzarayı tamamlamasını sağlamalısınız. Önce dosyayı yüklemek için Camera Raw diyalog kutusu içinde "Open Image"a tıklamalısınız. Düzey paleti gösterilmiyorsa "Window / Levels" ile açın. Course eklemeden önce rengi tanımlayın.
Bunun için "Set Foreground color" simgesiyle renk seçeneklerini çağırın. Şimdi bir turuncu tonu belirleyin. Düzey paletinde "Create new filling or setting level"a tıklayın, sonra "Course"u seçin. "Course filling" penceresinde, "Reverse"ü seçin. "Course"a tıkladığınızda "Edit courses" penceresi açılacak. Sağ üstteki "Opacity"yi (-)'ye basarak yaptığınız renk doygunluğunu düşürün ve seçiminizi "OK"e basarak onaylayın. Daha doğal bir görünüm için turuncuyu göğün renkleri ve yapısı ile karıştırabilirsiniz. Bunun için course düzeyi olarak "Light points" doldurma yöntemini seçin ve opacity'i (-) ile düşürün. Böylece daha sıcak bir gökyüzünüz oldu.

Okuyucu Yorumları