İçecekleri fotoğrafta doğru konumlandırma

Güzel bir fotoğraf, izleyicisine içeriğinin lezzetli olduğu izlenimini kolaylıkla verebilir.

İçeceklerin konumlandırılması

Fotoğrafta estetiğin önemi tartışılmaz. Güzel bir fotoğraf, izleyicisine içeriğinin lezzetli olduğu izlenimini kolaylıkla verebilir. Bu yüzden fotoğrafçılar sadece ileri teknoloji ürünü ekipmanlarla yetinmez, diğer taraftan kompozisyonlarında hangi öğelere yer vermeleri gerektiğine de hayli kafa yorarlar. Siz de fotoğrafınızı çekmeden önce üzerinde düşünmelisiniz. Örneğin bir kahve ya da cappuccino fotoğrafı çekecekseniz, tabağa birkaç kahve tohumu ya da bisküvi ekleyebilirsiniz.

ÖNEMLİ Sıcak sütler bir süre sonra söndüğünden, kahve üzerine döker dökmez fotoğrafı çekmelisiniz. Hatta kokteyller bile yeni hazırlanmış olmalı. Çay fotoğrafları ise daha az sorunludur. İçecek fotoğrafları çekmeniz için kendi stüdyonuzun olmasına gerek yok. Her ne kadar profesyonel fotoğrafçıların sonsuz fon desteği büyük avantajlar sağlasa da, içecek gibi minimal çekimlerde kendi sonsuz fonunuzu kağıt yardımıyla kolayca sağlayabilirsiniz. Belirli bir
noktaya kıvırarak sabitleyeceğiniz kağıt fona arkadan vereceğiniz ışık sayesinde, içeceklerin Photoshop gibi fotoğraf işleme yazılımlarında kolaylıkla dekupe işleminden geçirilmesi mümkün. Bu tarz fonlarda mümkün olduğunca farklı açılardan ışık kaynaklarıyla çekim yapacağınız nesneyi aydınlatmanızda yarar var.

Okuyucu Yorumları