Internet Explorer için Tracking koruması

Tracking listeleri ile sizden habersiz bilgi toplanmasına son

İzinsiz erişim yok

Web siteleri her gün başka bir yöntemle sörf alışkanlıklarınızı takip ediyor, sizi sosyal ağlara yönlendiriyor ve spam yollamanın yollarını arıyorlar. Artık cookie'lere izin vermemek de bir koruma yöntemi değil.

Versiyon 9 ve sonrasında, Internet Explorer size ekstra bir koruma sunuyor; bu tür sitelerle hazır listelerle ve onlara yapacağınız eklemelerle savaşabilirsiniz.

»Araçlar " Güvenlik " İzlenme koruması« yolundan geleceğiniz menüde listeleri online olarak edinebilirsiniz. Örneğin »Fraunhofer SIT TPL« listesini indirirseniz devamlı güncellenen listelerle bu tür sorunlarla karşılaşmazsınız. Ekle'ye bastıktan sonra listeleri güncellemeli ve kaydedip çıkmalısınız. »EasyList« örneğin uluslararası bir liste ve yerel seçenekleri de var. Bu listeleri açarak hangi sitelere karşı dikkatli olmanız gerektiğini de öğrenebilirsiniz. Bazı web sitelerinde içeriğin tam olarak gösterilememesi gibi bir sorunla karşılaşabiliyorsunuz. Altta ufak bir mavi kilit sembolü çıkacaktır ona tıklayarak listeyi devre dışı bırakmak suretiyle içeriğe erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları