iPad'nize multitask işlevi kazandırın

iOS kullanan cihazlarda açık yazılımlar arasında geçiş yapmak için her daim [Home] tuşuna basmanız gerekiyor. Ancak eski Windows alışkanlığınız gereği [Alt] + [Tab] tuş bileşimine alışıksınız.

iPad'nize multitask işlevi kazandırın

XCode 4 geliştirme aracı sayesinde multitask işlemleri etkinleştirebilirsiniz. XCode 4 MacOSX'in 10.6.6 sürümünden itibaren kullanılabiliyor. Dolayısıyla bir süreliğine de olsa bir Mac kullanmanız
gerekiyor. Yazılımı App Store'dan 4 Euro karşılığında alabiliyorsunuz.
Ancak 4 GB'lık yazılımı indirmek biraz meşakkatli. İnternet bağlantınızla orantılı olarak ortalama iki saatlik bir süre indirme işlemi için gerekiyor. Kurulum nispeten daha hızlı. Yaklaşık 10 dakika içinde uygulama Mac'inize kuruluyor ve simgesini görebiliyorsunuz. Tabii kurulum sırasında yönetici adınızı ve şifrenizi de girmeniz gerekiyor. Kurulumdan sonra iTunes'u kapatın ve XCode'u başlatın. iPad'inizi Mac'e bağlayın. XCode "Organizer-Devices" adında yeni bir pencerede açılacak ve bu pencerede iPad'iniz listelenecek. Akabinde "Use for Development" tuşuna basın. Kullanıcı adı ve şifre gerektiren yeni bir pencere gelecek. Artık her şeyi dört ya da beş parmakla halletmeniz mümkün. Simge durumuna küçülttüğünüzde ana ekrana ulaşabilir, tıklayarak sekmeler arasında rahatlıkla dolaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları