İşlemcinizi yükseltmek mi istiyorsunuz?

PC'nizin işlemcisini yükseltirken en çok nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

İşlemcinizi yükseltirken...

Bilgisayarınızın işlemcisini yükseltmek istiyorsanız, bilmeniz gereken en önemli şey, anakartınızın hangi işlemcileri desteklediğidir.

Teknik detaylardan az çok anlıyorsanız, anakartınızın kitapçığındaki bilgiler size çok yardımcı olabilir. Ama emin olamıyorsanız, PC'nizi satın aldığınız yerle veya anakartınızın üreticisiyle bağlantıya geçip, hangi yükseltme seçeneklerine sahip olduğunuzu net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Yeni işlemciniz anakatrınızın soketine uygun bile olsa, anakartınızın BIOS'unun onu desteklediğinden emin olmalısınız. Eski anakartların çoğunluğu, yeni işlemciler için BIOS desteğine sahip olmuyor. BIOS'un desteklemediği bir işlemci kullandığınızda, PC'niz düzgün çalışmayabilir, ve hatta hiç açılmayabilir.

İşlemci uyumluluğunu kontrol etmenin bir diğer yolu da, anakart üreticinizin internet sitesindeki uyumlu işlemci listesine bakmak. Mesela, Intel DH61AG Masaüstü Anakart kullanıyorsanız, Intel DH61AG Desktop Board sayfasından desteklenen işlemci listesine bakabilirsiniz. Anakart üreticinizin sitesinde Türkçe desteği olmasa da, "supported processors" benzeri ifadeler genellikle kolay görebileceğiniz yerlerde bulunur.