Metni eş zamanda kopyalayın

Pano vasıtası ile metin ve bağlantı eklemek oldukça pratik. Word'un otomatik biçimlendirmesi ise oldukça can sıkıcı. Yazılımın yalnızca düz metin eklemesini sağlamak mümkün.

Metni eş zamanda kopyalayın

Word, panonun içeriğine bağlı olarak eklediği metne farklı biçimlendirme seçenekleri sunuyor. Bunlar arasından seçim yapmak için "Giriş" menü sekmesini açın, "Yapıştır" sembolünün altındaki "Pano" alanına tıklayın. Ardından, sembollere bakarak, dilediğiniz yöntemi seçin veya "Özel yapıştır" komutu ile ilgili diyalog kutusunu
açın.

Genelde tuş bileşimleri ile kopyala yapıştır işlemleri yapıldığından, menü çubuğu yöntemi pratik değil. Bunun yerine standart yapıştırma yöntemini belirledikten sonra panoya eklediğiniz metni Word'e [Ctrl]+[V] ile yapıştırabilirsiniz, sonra da bunu otomatik biçimleme ile düzenleyebilirsiniz. Bunun için metni ekledikten sonra
doğrudan [CTRL] tuşuna basın, tuşu bıraktıktan sonra uygun biçimlendirme seçimi için denk düşen harfe basın. Düz metin
olarak eklemek için [T] tuşuna basabilirsiniz. [U] ile özgün metni koruyabilirsiniz, [M] ile biçimlendirmeleri birleştirebilirsiniz [G] ile metin içeriği ile görüntüleri de aktarmanız mümkün. Önemli not: Word'de genelde kullanılan benzer tuş kombinasyonları yok.

Not: Diğer yazılımlardan kopyalama yaptığınız zaman genelde özgün biçimlendirme değişir. İşinizi kolaylaştırmak için varsayılan ayarı değiştirebilirsiniz. "Dosya / Seçenekler"i açın ya da ofis panosuna tıkladıktan sonra "Word seçenekleri"ne tıklayın. "Gelişmiş" kategorisini seçtikten sonra "Kes, kopyala ve yapıştır" kısmına bakın. Aşağıdaki alandan "İki belge arasında yapıştırma" içerisindeki ayarları "Hedef biçimlendirmeyi eşleştir" ile değiştirin. Diğer alanlardan kombinasyonlarla Word belgelerine yapıştırma ayarlarını da denetleyebilirsiniz. Seçiminizi "Tamam"a basarak onaylayın.

Okuyucu Yorumları