Mobil aramalarda kabaran faturalara son

3G modem'inizle dizüstünden e-postalarınızı kontrol etmek özellikle başka ülkelerde pahalıya mal olabilir. Ancak yine de mesajlarınıza ulaşmanız şart.

Mobil aramalarda kabaran faturalara son

E-postalarınıza bakmak istediğinizde sadece gerekli bilgilerin görüntüleneceğinden emin olmanız gerekiyor. E-posta görüntüleme işleminin otomatik olmaması önemli. Tıpkı tüm mesajların tamamının görüntülenmemesi gerektiği gibi. Her iki özelliği de Thunderbird sağlayabiliyor; tek gerekli şey doğru ayarları yapabilmek. "Tools / Account Settings"e tıklayın. Daha sonraki adımlar e-posta sunucusu olarak IMAP ya da POP kullanımınıza bağlı olarak değişiyor. Soldaki kategori listesinden "Server Settings"e tıklayın ve "Server Type"tan hangisini kullandığınızı öğrenin.

IMAP HESABI: "Check for new messages on opening" ve "Check for new messages every ... minutes" seçeneklerinin başındaki işaretleri
kaldırarak bu seçenekleri etkisizleştirin. Daha sonra sol taraftaki "Synchronisation & Memory" kategorisini seçin. İlk seçenek olan "Keep messages of this account ready on this computer" e-posta yedeklerinizin de çevrimiçi olarak uygun olup olmadığını denetliyor. Eğer sabit bir internet bağlantınız yoksa bu gayet pratik ama aynı zamanda indirilecek veri miktarını arttırıyor. Eğer seçenek etkinleştirilirse aşağıdaki ayarların gerçekleştirilmiş olduğundan emin olun: Örneğin "Memory" alanından "Download message of last 30
days" seçeneğini değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda "Do not download messages more than 50 KB" seçeneğini etkinleştirerek 50 KB'tan fazla tutan iletilerin indirilmesini engelleyebilirsiniz.

POP HESABI: "Server Settings"den "Download only headers"ı seçin. Aynı zamanda "Messages" ve "Keep on server" da etkin olmalı ki e-postalar daha sonra başka bir bilgisayardan da okunabilsin. Otomatik çağrıya ilişkin tüm seçenekler etkisizleştirilmeli. Böylelikle yazılım çalıştırıldığında internet bağlantısına gerek kalmadan Thunderbird çalışabilecek. Diğer e-posta hesaplarınız için de aynı ayarlamaları yapıp "Ok"e tıklayarak değişiklikleri onaylayın. İleti listesindeki "Subject" kısmına sağ tıklayın. Bağlam menüsünden "Size"ı etkinleştirin. Bundan sonra mesajlar sadece "Retrieve" tuşuna basıldığında alınacak. Açmadan önce iletilerin boyutuna bakın ya da önizleme seçeneğinden "Click here" bağlantısına tıklayarak indirin. Böylelikle belirlediğiniz sınırları aşan büyüklükteki e-postaları da görüntüleyebileceksiniz.

Okuyucu Yorumları