MS sunucularına veri kaydı & senkronizasyon

Microsoft sunucularına veri kaydetme ve senkronizasyon... İşte günün ipucu...

Veri kaydı & senkronizasyon

Windows Live Essentials 2011 ile gelen Windows Live Mesh internet üzerinden tamamlanmamış verileri bilgisayarlar arasında paylaşarak üzerinde çalışmanıza olanak tanıyor. Böylelikle işinizi USB bellekle taşımak ya da e-posta olarak gönderme sıkıntısından kurtuluyorsunuz. Windows Live Essentials 2011 Vista ve Win 7 için geliştirilmiş bir araç. Vista kurulumu öncesinde Service Pack 2 ve KB971644 platform güncellemesini kurmanız gerekiyor. Paketi indirmek için http://windows.microsoft.com/en-US/windows-live/essentials-home adresine gidin. Sayfanın sağ alt tarafında yer alan "Download now" bağlantısına tıklayın. Daha sonra ekranda açılan "wlsetup-web.exe" çalıştırılabilir kurulum dosyasını bilgisayarınıza kaydedin. Çift tıklayarak bu dosyayı çalıştırın ve gelen yönergeleri takip edin. Daha sonra "Choose the programs you want to install"dan kurmak istediğiniz yazılımları seçin. Kurulumdan sonra Live Mesh'i "Başlat / Tüm Programlar / Windows Live / Windows Live Mesh"ten başlatın. Açılışta giriş yetkisine sahip olmalı ya da yeni kayıt yapmalısınız. Bunun için Hotmail e-posta adresiniz ile şifrenizi kullanabilirsiniz. Live Mesh'e giriş esnasında Windows'un daha sonra girdiğiniz verileri anımsamasını ve giriş etkinliğini otomatikleştirmeyi istiyorsanız "Save the password and ID"yi işaretleyin. "Automatic Login" seçeneği ile Live Mesh'i bilgisayarınızı açtığınızda otomatik olarak başlatabilirsiniz.

Bilgisayar adınızın altındaki "Windows Live Mesh" penceresindeki "Sync a folder"a tıklayın ve farklı bilgisayarlardan erişmek istediğiniz bilgilerin yer aldığı klasörü işaretleyin. Daha sonraki diyalog penceresinden "Synchronized SkyDrive memory"yi etkinleştirin ve "Tamam"a tıklayın. Böylelikle Live Mesh verilerinizi internette yer alan merkezi bir sunucuya yükleyecek ve bundan sonra otomatik olarak verileriniz burada saklı olduğundan dilediğiniz bilgisayardan internet aracılığıyla bu verilere rahatlıkla ulaşabileceksiniz. SkyDrive'a tam 5 GB
veriyi ücretsiz olarak yedekleyebiliyorsunuz. Eğer SkyDrive'daki verinize bir başka bilgisayardan erişmek isterseniz, söz konusu PC'ye Live Mesh'i yükleyin ve e-posta bilgilerinizle giriş yapın. "Folders" alanından Live Mesh'in SkyDrive'daki klasörleri görüntülediğini göreceksiniz. Çalışmanızı düzenlemek istediğiniz sistemde "Sync this folder"a tıklayın. Gelen diyalog penceresinden bilgisayarınızdaki klasörü seçin. Daha sonra Live Mesh bu klasörü otomatik olarak SkyDrive'da yedeklenen veri ile eşleştirecek. Böylelikle farklı bilgisayarlarda aynı veriyi pratik bir biçimde düzenlemiş olacaksınız. Eğer SkyDrive'dan bir klasör siler ve eşleştirmeyi sonlandırmak isterseniz "Switch to Windows Live Devices"a tıklayın. İnternet tarayıcınız başlayacak ve Windows Live'a giriş sayfası açılacak. Giriş yaptıktan sonra "Synchronized SkyDrive Memory"ye tıklayın ve Windows Live Mesh'in sonlandırması gereken klasörü seçin. "End synchronization"a tıklayın ve gelen diyalog penceresini onaylayın.

Okuyucu Yorumları