Nerede olursa olsun fareyi yakalayın

Bazen fare imleci ekranda görülemiyor ve imlecin nerede olduğunu fark etmeniz epey zaman alıyor. İmleci görmek için fareyi sağa sola hareket ettirdiğinizde ise bulunmasını istediğiniz yeri kaybediyorsunuz.

Nerede olursa olsun fareyi yakalayın

Windows'ta "Başlat / Denetim Masası"na tıklayın. Gerekli bölüme hızlıca ulaşmak için pencerenin sağ üst tarafındaki "Kategori" bölümündeki ok tuşuna basarak, açılan listeden "Büyük simgeler"i seçin. Karşınıza gelen listeden "Fare"ye tıklayın ve "İşaretçi Seçenekleri" sekmesine gelin. Aynı yere XP işletim sisteminde "Başlat / Denetim Masası / Fare / İşaretçi seçenekleri" üzerinden gelebilirsiniz. Bu pencerenin en altındaki "CTRL tuşuna bastığımda işaretçilerin yerini göster" seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyin ve "Tamam" diyerek yaptığınız değişikliğin onaylanmasını sağlayın.

Windows 7 ise "ileti kutularında fare işaretçisini otomatik olarak varsayılan düğmenin üstüne götür" seçeneğini işaretleyin. Artık fare imlecinin yerini aramaktansa [Ctrl] tuşuna bastığınızda etrafında görsel
bir titreşim oluşacak böylelikle siz de işinizi aksatmadan çalışmanıza devam edebileceksiniz.

Okuyucu Yorumları