Otomatik alma aralığını arttırın

Outlook yeni mesajları otomatik olarak alıyor ancak aracın bu mesajları alması için çağlar boyu beklemek istemiyorsunuz.

Otomatik alma aralığını arttırın

Outlook her 30 dakikada bir mesajları otomatik olarak alıyor. Ancak günümüz bilgisayarları ve internet bağlantıları göz önüne alındığında bu yavaş kalan bir süre. İlgili ayarlarsa aracın derinliklerinde saklı. Outlook 2007'de "Araçlar / Gönder-Al / Gönderme-Alma Ayarları / Gönderme- Alma Grupları Tanımla"ya tıklayın. Eğer bir grup atamadıysanız listede sadece varsayılan grubu olarak "All Accounts"ı seçili halde göreceksiniz. Eğer grup atadıysanız ilgili grubu seçin. Şimdi "Schedule an automatic send/receive"in önündeki değeri dakika cinsinden dilediğiniz sıklıkta ileti alacak bir değere getirin. Örneğin beş dakikada bir iletilerinizi kontrol etmek istiyorsanız bu kutuya "5" yazın. Diğer gruplar için de aynı işlemi tekrarlayın. Yaptığınız değişiklikleri
"Close"a tıklayarak onaylayın.

Not: Süreyi bir dakikaya indirmeniz büyük boyutlu e-postaları indirmeye çalışırken sorunlara neden oluyor. Çünkü siz dosyayı indirmeye çalışırken posta, yeni iletiler için sunucuya tekrar bağlanmaya çalışıyor.

Okuyucu Yorumları