PC masaüstünde mobil bilgileri görüntüleyin

PC'niz ve Android akıllı telefonunuz aynı ağa bağlıysa onları birbirine bağlayabilirsiniz.

EPC masaüstünde mobil bilgisi

PC başında çalışırken SMS'lerinizi, Facebook veya Whatsapp mesajlarınızı kontrol etmek istiyorsunuz, fakat telefonunuzun yanınızda olmadığını fark ediyorsunuz. Merak etmeyin, eğer PC'niz ve Android akıllı telefonunuz aynı ağa bağlıysa ücretsiz bir uygulama olan DeskNotifier Free ile onları birbirine bağlayabilirsiniz. İlk olarak DeskNotifier'i telefonunuza yükleyin- uygulamayı dergi DVD'sinde ya da Play Store'da »Desknotifier« kelimesini aratarak bulabilirsiniz. Karşınıza çıkacak birkaç yetki seçeneğini »Accept« diyerek kabul etmeniz gerekiyor, böylece SMS'ler masaüstünden alınıp, gönderilebiliyor. Ayrıca eklentiyi erişim araçlarından (Accessibility tools) aktive etmeniz gerekiyor. Bunu ilk açılışta karşınıza gelecek soruya »Yes« cevabını vererek de yapabilirsiniz. Takip eden diyalogda »Desknotifier«e tıklayın ve sürgüyü sağa doğru kaydırın, böylece fonksiyon etkinleşecektir. Eğer eklentiyi düzenli olarak kullanmak istiyorsanız »Start with telephone« seçeneğini de aktive edin. Diyalogda aşağıya »Wifi Status« bölümüne gelin ve görünen IP adresini not edin.

Bütün gerekli indirmeleri internette, http://en.desknotifier.clemens- elflein.de/download.php adresinde bulabilirsiniz. Burada »Download DeskNotifier for free«'ye tıklayın.

Dosyayı kaydedin ve ZIP dosyasını arşivden çıkartın, »setup. exe«'yi çalıştırın ve sistem başlangıcında hangi araçların çalışacağına karar vermek için »Yes«'e tıklayın. Programın ilk başlangıcında bağlantınızı kurabilirsiniz. Bunun için »WIFI«'de »Select connection method« kombinasyonunu değiştirin ve altındaki »Wifi« sekmesine gidin. Daha önce akıllı telefondan kaydettiğiniz IP adresini buraya ekleyin. Pencereyi »OK« ile onayladıktan sonra Desk Notifier bağlantıyı görev çubuğunun bilgi bölümüne kaydedecektir. Daha sonra, akıllı telefondan bilgi alındığında burada bir bilgilendirme göreceksiniz. Ayrıca PC klavyesiyle SMS de yazabilirsiniz. Bunun için bilgi bölümünde DeskNotifier ikonuna sağ tıklayın ve »Compose SMS« komutunu seçin.

X

X

Okuyucu Yorumları