Sistem kapanışını hızlandırın

Bilgisayarınızı kapatmak için dakikalarca beklemeniz gerekiyor ve bu bekleyiş hayli can sıkıyor.

Sistem kapanışını hızlandırın

Asılı kalan yazılım ve hizmet ayarları sisteminizin gecikmesine neden oluyor. Eğer kapatma işlemi kısa bir süreden daha fazla devam ediyorsa muhtemelen bir ayarlama yazılımıyla dosya sayfalamasını silen komutları devre dışı bırakmış olmalısınız. Kapatma aşamasında şifreler de dahil olmak üzere tüm içeriğin sayfalanmasına yarayan bu sistem güvenliği arttırsa da kişisel bilgisayarlardaki onlarca GB veriyi taramak zorunda olduğundan, sisteminizin hatırı sayılır ölçüde yavaşlamasına neden oluyor.

En iyisi bu özelliği tekrar devreye manuel olarak sokmak. Bunun için Kayıt Defteri'ne ulaşmak gerekiyor. Başlat menüsündeki arama alanına "regedit" yazıp [Enter] tuşuna basın. Kullanıcı Hesap Denetimi uyarısını "Evet"e basarak onaylayın. Akabinde, "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management"a gidin. Panelin sağ tarafından "ClearPageFile-AtShutdown" DWORD değerini çift tıklayarak
açın ve "Değer" kısmını "0" olarak değiştirin. Yaptığınız değişikliği "Tamam"a basarak onaylayın. Pencereyi kapatın. Böylelikle kapatma işleminiz eskisi kadar yavaş sürecek.

Not: Eğer işletim sistemi bir SSD disk üzerine kuruluysa bu özelliği mutlaka yukarıda anlattığımız biçimde değiştirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde diskin ömrü kısalıyor.

Okuyucu Yorumları