Sisteme sanal yer bulma algılayıcısı kurun

Windows 7'deki hava durumu gadget'ı gibi konuma dayalı uygulamalarbelirli konum bilgilerini bilgisayarınıza bir GPS algılayıcısı sayesinde iletiyor.

Sisteme sanal yer bulma algılayıcısı kurun

Bununla birlikte konum algılayıcısı sanal olarak yükseltilebiliyor ve bu bir yazılımla yapıldığından herhangi bir maliyet gerektirmiyor ancak belirli sınırlamaları da yok değil. IP adresiniz sayesinde en azından bulunduğunuz yer radyo sinyalleri sayesinde yaklaşık olarak tespit edilebiliyor. Bu ayki DVD'mizde bulabileceğiniz Geosense aracıyla bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Kurulum için MSI dosyasını açın ve kurulum sihirbazının sunduğu
yönergeleri takip edin. Kurulum tamamlandıktan sonra Denetim
Masası'ndan uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

Bunun için "Donanım ve ses"ten "Konum ve Diğer Algılayıcılar"a tıklayın. Açılan pencerede "Geosense Location Sensor"ı göreceksiniz. Sağ tarafında yer alan "Etkin" kutucuğunu işaretleyin ve "Uygula"ya tıklayın. Şimdi pencerenin sol alt tarafında yer alan "Varsayılan konum"a tıklayın. Buradan posta kodunuzu girmeniz gerekiyor. Opsiyonel olarak adres bilgilerinizi girmeniz için "Adres girin" seçeneğini yanındaki ok tuşuna basarak etkinleştirebilirsiniz. Daha sonra "Uygula"ya basın ve diyalog pencerelerini kapatın. Artık sisteminizde ilaveten yer adı da kullanılabiliyor olacak.

Uygulamaya gerekli durumlarda başvurabileceksiniz.

Masaüstünüzdeki boş bir alana sağ tıklayarak bağlam menüsünden
"Araçlar"a tıklayın. Açılan pencereden "Hava" gadget'ını
masaüstünüze taşıyın. Fare imlecini uygulamanın üzerine getirerek
"seçenekler"i açın. Buradan "Konumu otomatik olarak seç"i
işaretleyin ve "OK"e basın. Böylelikle artık cihazınız bulunduğu
yere göre hava durumunu otomatik olarak göstermeye başlayacak.

Okuyucu Yorumları