Web tarayıcınızdaki açık sekmeleri yükleyin

Firefox'u kullanırken önemli web sitelerine hızla bakmak için çoğu sekmeyi açık tutarız. Ancak bu yazılım başlangıcını yavaşlattığı gibi, zaman zaman sorunlara da neden oluyor. Sorunu çözmek elinizde.

Web tarayıcınızdaki açık sekmeleri yükleyin

Çalışırken çok sayıda sekme açıksa, (bu sayının DVD'sinde yer alan) ücretsiz BarTab eklentisini kurabilirsiniz, BarTab yalnızca istendiğinde ve gerektiğinde Firefox'ta açılan sekme içeriklerini yükler.
Bu hem zaman hem de para kazandırıyor. Diyelim ki yolculuktasınız, veri indirmek için para ödüyorsunuz. Web sitesinden "Add to Firefox"a tıklayın ve tarayıcınızda XPI dosyasını açın.
"Install Now"a tıklayarak kurulumu çalıştırın, ardından "Restart Firefox" ile tarayıcıyı yeniden başlatın. BarTab'ı ayarlamak için "Araçlar / Eklentiler"i açın, listeden "BarTab"ı seçin ve "Ayarlar"a tıklayın. Önceki oturumlardan kurtarılan sekmeler için "Tabs"da "Do
not load"i seçin. Diğer yandan "Tabs open in the background" için "Load" seçeneğini ayarlayın. Burada sayfaları yüklenecek bir
sunucu listesi yaratabilirsiniz. Bu işlemi en iyi hale getirmede yararlı. Tarayıcınızı başlatırken yalnız etkin sekme yüklenecek ki başlangıç hızlansın. Firefox daha sonra etkinleştirince diğer sekme içeriklerini yükleyecek. Sitelerden bir kısmını yine de yüklemek isterseniz tarayıcı başlangıcı çok az gecikiyor ama yine de önemli sitelere hemen erişebileceksiniz. Bu sitelerin neler olacağını belirlemek için açık sekmeye sağ tıklayın. İçerik menüsünden "Always load tabs of [Web Sitesi Adresi]" yazın.

Okuyucu Yorumları