Windows 7 ve DivX Filmler

Windows 7'ye geçeli yaklaşık bir hafta oldu. Kullandıkça artı ve eksileri ile karşılaşıyoruz. Açıkçası şu ana kadar Windows 7'ye verdiğim not kesinlikle Vista'dan daha yüksek. Beta olmasına rağmen Vista'dan daha az sorun çıkardı bana.

Windows 7 ve DivX Filmler

CHIP Online Forum'undan LifeGame'in sorusu:

Ama sorun çıkardığı zaman da zor sorunlar çıkarıyor diyebilirim. Az evvel bir film izleyeyim dedim ve PC'ye sadece Crystal Player Pro 1.98 kurdum. Zira Media Player uygulaması insanı çileden çıkarabiliyor. Crystal Player Codec sorunu çıkarmadan filmi açtı ve fakat tam ekran yapınca sanki arka planda Norton Antivirus genel virüs taraması yaparken açmaya çalıştığım filmde ekranda duraklama yaşarmışçasına takılmalar yaşadım. Ayrıca görüntüler o kadar da net değil. Sonrasında denediğim programlar: Codec paketi olarak ACEMCP603PRO, oynatıcı olarak Crystal Player Pro 1.98, VLC Media Player, BSPlayer, Jetaudio ve KM Player. Fakat maalesef hepsinde sonuç aynı. Görüntüdeki netlik kayboldu ve bazen bilgisayarın kaldırmadığı bir oyundaki takılmalar misali takılma yaşandı. Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba ya da çözüm olarak ne önerirsiniz?

DeJaVu_'nun yanıtı:
Benim sistemim seninkinden daha düşük hatta yarı yarıya fakat ben filmlerde hiç tıkanma yaşamıyorum. DVD filmleri Media Player ile diğer filmleri de GOM Player ile izliyorum. Gom Player'ı kesinlikle dene türünün tek örneği diyebilirim. Windows 7'de de kullandığım uygulama sorunsuz çalışıyor ve herhangi bir takılma da yaşanmıyor.

Okuyucu Yorumları