Yaşlı fotoğraflarındaki karakteri vurgulamak

Portre rötuşları üzerine olan çoğu makale her ufak kırışığı yahut lekeyi nasıl kaldıracağınızı anlatıyor. Ama yaşlılar bu numaralardan pek hoşlanmıyor, bizden söylemesi.

Yaşlı fotoğraflarındaki karakteri vurgulamak

"Flat iron" seçeneği ile fazlaca kafa ütülerseniz, şakaklardaki her izi yok ederseniz yaşlı kişilerin görüntülerindeki çekicilik de yok olacak. En nihayetinde portresi çekilen kişinin karakterini belirleyen tam da bu unsurlar. Çoğu zaman renkle biraz oynayıp yüzü canlandırmak, kıvrımları hafifçe kaldırıp yumuşatmak yeterli olacak.

GÖRÜNTÜLERİ IŞIKLANDIRIN: Katman paletinde "Tonal Value Correction" seviyesini ayarlayın. "Lights" ve "midtones" denetimi ile görüntüyü ışıklandırın. Bunları hafifçe sola kaydırın. "New" ikonuna basarak yeni bir düzlem yaratın. Palet menüsünde "fill area" türünü "50% gray" olarak seçip, dolgu katmanı yöntemini "Soft Light" olarak ayarlayın.

ÇİZGİLERİ AZALTIN: Araç paletindeki fırça ve beyaz önplan rengi ile kırışıkları ve göz çevresini hafifçe parlatabilirsiniz. Bunun için [D] tuşuna basın, böylece Photoshop ön plan rengini siyaha, arka planı beyaza ayarlayacak. [X] ile her iki rengin yerini değiştirebilirsiniz. Şimdi fırçanın opaklığını "10%"a düşürün ve gri düzeyi ile etkilenen alanların parlak renkle üstünden geçin.

PARLATMA VE KARATMA: Beyaz ön plan rengi olunca, gri düzeyi ile oynayıp dişleri daha parlak yapabilirsiniz. Bir kere "Grind" yaptıktan sonra, etkilenen alanı tekrar gri renk ile kapatabilirsiniz. Bunun için diyalog kutusunda renk değişimine çift tıklayın ve "gray out" rengini seçin.

TEN RENGİNİ CANLANDIRIN: Ten renginin çok soluk olmaması için hafifçe altınkahverengi ile renklendirin. Yeni bir katman yaratın, ılık, solgun bir kahverengi ile doldurun. İyi bir başlangıç noktası isterseniz kırmızı "86", yeşil "155" ve mavi "111" işinizi görebilir. Bunun ardından dolgu katman yöntemini "Soft Light" olarak ayarlayıp, opaklığı "30%"a düşürün. TEN ALANLARINI MASKELEYİN: Şu ana değin tüm resimde altın rengi-kahverengi bir ışıltı oldu. Bunu yalnız yüz bölgesine uygulamak için maskeli bir düzlem oluşturun. Bunun için maske simgesine tıkladıktan sonra [Ctrl]+ [I] kombinasyonunu kullanmak için maskeye dönün. Sonra yalnız yüz bölgeleri için siyah maske üzerine beyaz ile boyayın.

Not: Rötuş işi için Photoshop ya da özellikleri azaltılmış Photoshop Elements sürümüne ihtiyacınız var. Elements 6'dan başlayarak maskeleme için farklı bir yol izlemelisiniz. Önce "level 2"nin altına ayarlayın; bu altın renkli-kahverengi tonu içerecek; "Levels-of-plane" değişmemiş olacak. Sonrasında [Ctrl]+ [I] üzere maskeye dönün. Şimdi "Level 2"yi çalıştırın ve sırası gelince klip maskesine dönüştürmek için [Ctrl]+ [G]'ye basın. "Tonal Value Correction"a dönünce, o altın renkli tonu yakalayacak yüzkısımlarını beyaz art alan rengi ile boyayarak düzeyi belirleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları