ABD'de Barbie'yi hafta sonu zirveden indiren film

DC Comics uyarlaması "Blue Beetle", hafta sonu gişe rakamlarında Barbie'yi geçti ve ABD gişesinin yeni lideri oldu. Peki Blue Beetle konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var? Birlikte bakalım...

ABD'de Barbie'yi hafta sonu zirveden indiren film

21 Temmuz'da vizyona giren Barbie, 4 haftanın ardından Amerika gişesindeki liderliğini, DC'nin süper kahraman filmi Blue Beetle'a verdi. DC Comics uyarlaması "Blue Beetle" 25 milyon dolarlık açılış hasılatıyla ABD Box Office listesinin ilk sırasında yerini aldı. Peki Blue Beetle konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var? İşte detaylar...

Blue Beetle tahmini 25.4 milyon dolar hasılat elde etti. İkinci sıradaki “Barbie” ise geçen haftayı 21.5 milyon dolar hasılatla kapattı. "Barbie" şu ana kadar ABD gişesinde 567 milyon dolar kazandı. Toplam rakam ise 1 milyar doların üzerinde.

Yine “Barbie” ile aynı hafta sonu vizyona giren “Oppenheimer” ise hafta sonu üçüncü sıraya geriledi ve 10.6 milyon dolar hasılat elde etti; ABD'deki toplam hasılatını 285 milyon dolara çıkardı.

Hem “Blue Beetle” hem de “Barbie”, CNN'in ana şirketi Warner Bros. Discovery tarafından dağıtılıyor.

Blue Beetle, Türkiye'de ise hafta sonu Oppenheimer, Meg 2: Çukur ve Barbie'nin ardından 4. sırada (20 bin 418 seyirci) yer aldı.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (18 - 20 Ağustos 2023)

  • 1- Blue Beetle - 25,4 milyon dolar

  • 2- Barbie - 21,5 milyon dolar

  • 3- Oppenheimer - 10,6 milyon dolar

  • 4- Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem) - 8,43 milyon dolar

  • 5- Strays - 8,3 milyon dolar

Blue Beetle Konusu Nedir?

blue beetle

Yönetmenliğini Angel Manuel Soto'nun üstlendiği aksiyon filmi "Blue Beetle", Meksikalı-Amerikalı genç Jamie Reyes'in hayatına odaklanıyor. Başrollerini Xolo Mariduena, Bruna Marquezine ve Susan Sarandon'un paylaştığı filmde Reyes'in en yakın arkadaşları Paco ve Brenda ile okuldan dönerken tuhaf bir böceğe rastlaması ve Reyes'in tuhaf bir arsaya gömülü olan böceği incelemek için eve götürmeye karar vermesi işleniyor.

Ergenlik dönemindeki Jamie Reyes, en yakın arkadaşları olan Paco ve Brenda ile okuldan dönerken tuhaf bir böceğe rastlarlar. Reyes, tuhaf bir arsaya gömülü olan böceği incelemek için eve götürmeye karar verir. Ancak gece olduğunda böcek canlanır ve Jamie’nin omurgasına yerleşir. Bunun ardından Jamiei hızını ve gücünü arttıran bir kostüme sahip olur. Bu kostüm sayesinde Jamie ayrıca silah, kanat ya da kalkan üretebilir.

Blue Beetle Oyuncu Kadrosu

b

Yönetmen: Angel Manuel Soto

Senarist: Gareth Dunnet-Alcocer

Oyuncular: Xolo Maridueña, Bruna Marquezine, Susan Sarandon

Blue Beetle Fragman