Netflix'in zirvesindeki film: Yönetmeni çekimlerdeki en büyük zorluğu anlattı

Heart of Stone Netflix'te yayınlandığı günden bugüne oldukça fazla ilgi topladı. Film eleştirmenlerden olumlu yorumlar almasa da Netflix'in zirvesinde... Heart of Stone filminin yönetmeni, çekimlerdeki en büyük zorluğu anlatıyor. Peki, filmin konusu ne? Yönetmenin sözleri ve filmin künyesine bakalım

Netflix'in zirvesindeki film: Yönetmeni çekimlerdeki en büyük zorluğu anlattı

Aksiyon ve casusluk filmi Heart of Stone, eleştirmenlerden çok olumlu yorumlar almasa da Netflix'te zirveye yerleşti. Film, son iki haftadır Netflix'te en çok izlenen İngilizce filmler arasında ilk sırada yer alıyor.

Heart of Stone Konusu

Peki, Heart of Stone filminin konusu ne? Netflix, 2 saat 5 dakikalık filmi şu sözlerle tanıtıyor: Bir istihbarat ajanı, adına çalıştığı küresel çaplı ve gizemli barışı koruma örgütünün en değerli ve en tehlikeli silahının bir hacker tarafından çalınmasını önlemeye çalışır.

Büyük teknoloji ve yapay zeka , tam anlamıyla Heart of Stone'un kalbinde yer alıyor

heart of stone

Netflix yapımı casusluk filmi Heart of Stone, Cemiyet olarak bilinen kuruluş için MI6'te gizli görevde çalışan Rachel Stone adlı ajanın hikayesini anlatıyor. Stone, Kupa (The Heart) olarak bilinen güçlü yapay zeka sistemini, onu ele geçirmek isteyenlerden korumaya çalışıyor.

150 milyon doları aşan bütçesiyle Heart of Stone Netflix'in iddialı aksiyon filmlerinden biri.

Heart of Stone Oyuncu Kadrosu

Filmde Rachel Stone rolündeki Gal Gadot'a Jamie Dornan, Alia Bhatt, Matthias Schweighöfer, Sophie Okonedo ve Archie Madekwe'nin de bulunduğu isimler eşlik ediyor.

Yönetmen Anlattı

Independent'in haberine göre filmin yönetmeni Tom Harper çekimlerdeki en büyük zorluğu anlatmış.

Matthias Schweighöfer'in bir projeksiyon sistemi aracılığıyla Kupa'yı kullandığı sahnelerin şaşırtıcı derecede zor olduğunu anlatan yönetmen, ekibinin görseli doğru yerleştirmek için sayısız testten geçtiğini ve aktörün de inandırıcı jestler geliştirmek üzere bir hareket koçuyla çalıştığını anlattı.

"Bir Sürü Test Yaptık"

stone

"Bunun için çok hazırlandık ve bir sürü test yaptık" diyen yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir hareket koçumuz vardı ve Kupa'nın arayüzüyle nasıl etkileşime girebileceğinize dair bir dil ya da jest geliştirdiler. Bu dili oluşturdular ve sonra Matthias'la bazı testler yaptık, sonra bunu görsel efekt bölümüne götürdük. Böylece aslında sete geldiğimizde neye benzeyeceğine dair iyi bir fikrimiz vardı. Bazı yerlerde aksaklıklar oluyor ve hepimizin bildiği gibi teknoloji hiçbir zaman istediğiniz gibi çalışmıyor."

Yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evde bir projektörümüz var, eşim doğru görüntü ve sesi elde etmek için televizyonla oynadığım için bana sürekli kızıyor. Bunu Kupa arayüzünün yaratımına da yansıtmaya çalıştık çünkü bir şeye ne kadar emek harcanırsa harcansın, eğer yeni ve son teknolojiyse her zaman işler biraz yanlış gidecektir.

Bildiğiniz gibi teknoloji çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve inanılmaz fırsatlar sunuyor. Aynı zamanda gerçek tehlikeler de söz konusu. Bu film teknolojiyi nasıl kullanabileceğimizi ve aynı zamanda insanlığımızı ve bunun etik boyutunu gözden kaçırmamanın ne kadar önemli olduğunu irdeliyor."

Eleştirmenlerin Kötü Yorumlarına Rağmen Zirvede

Netflix, bu filmin yeni bir seriyi başlatmasını hedeflerken filmin yaratıcıları Tom Cruise'un giderek daha başarılı olan Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible) serisinden esinlenerek bir dünya inşa etmeye çalışıyor.

Eleştirmenlerden olumsuz yorumlar almasına rağmen Heart of Stone, izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Heart of Stone Fragman