Her Şey Her Yerde Aynı Anda filmi konusu ne? (Everything Everywhere All At Once)

2023 Oscar Ödüllerine “Her Şey Her Yerde Aynı Anda” (Everything Everywhere All At Once) damgasını vurdu. 11 Dalda Oscar adayı olan film 7 Oscar ödülü kazandı. Peki, Her Şey Her Yerde Aynı Anda filmi konusu nedir? Oyuncu kadrosunda hangi isimler var? Gelin yakından bakalım...

7 Dalda Oscar alan film: Everything Everywhere All At Once

95. Oscar Ödül Töreni, ABD'nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlendi. Everything Everywhere All At Once (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) filmi 11; “Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok” ve “The Banshees of Inisherin” de 9 dalda Oscar'a aday gösterilmişti. Gecenin kazananı Her Şey Her Yerde Aynı Anda filmi oldu ve en iyi film dahil 7 dalda heykelciğe ulaştı. Peki, Everything Everywhere All At Once konusu nedir? Oyuncu kadrosunda hangi isimler var? İşte detaylar...

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: En iyi bilim kurgu filmleri! IMDb puanı en iyi olan 50 filmi seçtik!

OSCAR GECESİNE DAMGA VURDU

Everything Everywhere All at Once geceye damga vuran film oldu. Çoklu evren filmi, gecede yedi Oscar kazandı. En iyi film ödülünün yanı sıra en iyi kadın oyuncu ödülü de Michelle Yeoh'ın oldu.Bu ödülle beraber ilk kez Asya kökenli bir kadın En iyi Kadın Oyuncu ödülüne sahip olmuş oldu. Yeoh, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) İyi Niyet Elçisi.

Filmin kazandığı diğer ödüller şöyle:

En İyi Yönetmen: Daniel Kwan ve Daniel Scheinert
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jamie Lee Curtis
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ke Huy Quan
En İyi Özgün Senaryo
En İyi Film Kurgusu

Her Şey Her Yerde Aynı Anda Konusu (Everything Everywhere All At Once)

Netflix filmin türünü şöyle sıralıyor: Dövüş Sanatı Filmleri, Bilim Kurgu Filmleri, Aksiyon ve Macera, Komediler, Dramalar... The New York Times da filmi gerçeküstü komedi, bilim kurgu, fantezi , dövüş sanatları filmleri ve animasyon unsurlarıyla bir "tür anarşi girdabı" olarak adlandırıyor

Her Şey Her Yerde Aynı Anda

2022 yılında vizyona giren Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All At Once); aksiyon, absürt komedi, bilim kurgu türünde bir film olarak dikkat çekiyor. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Daniel Kwan ve Daniel Scheinert üstleniyor. Filmin çoklu evrenli özgün hikâyesi, izleyicileri hem görsel hem de zihinsel olarak etkilemeyi başarıyor. Filmin oyuncuları arasında Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Stephanie Hsu, Jenny Slate, James Hong gibi isimler yer alıyor.

Film, iç içe geçen paralel evrenlerle izleyiciyi başta şaşırtsa da filmin kurgusu ve oyuncuların performansı keyifli bir seyir deneyimi sunuyor. Filmde yıllar önce kocası ile Çin'den Amerika'ya göçen ve sıradan bir hayatı olan Evelyn, yaşayabileceği alternatif hayatları ve tüm çoklu evrenleri keşfediyor. Tüm bu evrenleri de kendisinin kurtarabileceğini öğrenen Evelyn için sıra dışı bir macera başlıyor.

Box Office filmin konusunu şöyle paylaşıyor: Film, ailesi ve işiyle sıradan bir hayata sahip olan Evelyn'in, bir anda tüm çoklu evrenlerdeki benliklerine vakıf olması ve evreni kurtaracak yegane gücün kendisi olduğunu keşfetmesiyle gelişen olayları konu ediniyor.

Filmin yönetmen ikilisi Daniel Scheinert ve Daniel Kwan (namı diğer Daniels) aslında 2016 yılında senaryoyu dövüş sanatları ikonu Jackie Chan için yazmaya başladılar. İkili daha sonra ise başrol olarak Michelle Yeoh'a teklif götürdüler.

Yeoh ise rolü hakkında "Gerçekten ilk kez bu kadar fiziksel bir komedi yapıyorum" demişti.

80. Altın Küre Ödülleri'nde Michelle Yeoh En İyi Kadın Oyuncu; Ke Huy Quan ise En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü almıştı.

Her Şey Her Yerde Aynı Anda Oyuncu Kadrosu

Yönetmen: Daniel Scheinert, Daniel Kwan

Senarist: Daniel Scheinert, Daniel Kwan

Oyuncular: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

Everything Everywhere All at Once Fragman