iPhone Facetime etkinleştirme ve numara ekleme nasıl yapılır?

iPhone Facetime etkinleştirme ve numara ekleme adımları sıklıkla merak konusu oluyor. Apple tarafından geliştirilen Facetime uygulaması internet üzerinden görüşme yapmayı sağlıyor. İşte kullanım adımları ve detaylar...

iPhone Facetime etkinleştirme ve numara ekleme nasıl yapılır?

Mesajlaşma ve görüşmeler için farklı uygulamalar geliştiren Apple, iPhone cihazlarda kullanıma uygun internet tabanlı servisler sunar. Bu hizmetleri kullanarak iPhone kullanıcıları ile internet üzerinden iletişim kurabilmek mümkündür. “Facetime nedir, nasıl kullanılır?” sorusu kullanıcıların merak ettiği konular arasında yer alır.

Apple tarafından geliştirilen bu uygulama internet üzerinden görüşme yapmayı sağlar. Apple ekosistemindeki diğer cihazlar ile birlikte kullanılan Facetime uygulaması popüler iPhone servislerinden biridir. Sesli ve görüntülü görüşme imkanı sunan bu uygulamada kişi listesi oluşturarak sevdikleriniz ile görüşme sağlayabilirsiniz. Uygulama üzerinde kişi listesi oluşturma, cihazda uygulamayı etkinleştirme adımlarını öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz. Oldukça basit işlem basamaklarını takip ederek iPhone’unuzda Facetime uygulaması kullanabilirsiniz.

Facetime Nedir?

facetime

Apple kullanıcıları için geliştirilen bir görüşme uygulaması olan Facetime, internet tabanlı bir programdır. iPhone, iPad, iPod touch ve macOS gibi farklı Apple cihazları ile kullanılabilen bu uygulama ile görüntülü konuşma ve sesli görüşme yapabilirsiniz. iPhone cihazınıza yeni bir uygulama indirmeden bu servisten yararlanabilirsiniz. Farklı Apple cihazları ile görüşme sağlayan bu servis ile sesli ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Facetime üzerinden birden fazla kişiye görüşme başlatabilirsiniz. Online toplantı, grup görüşmesi gibi farklı etkinlikler için Facetime kullanabilirsiniz. Aynı anda 30 kişiye kadar Facebook grup konuşması yapılabilir.

Apple kullanıcıların ilgisi çeken Facetime uygulamasının ücretli olup olmadığı araştırılan konular arasında yer alır. Farklı Apple cihazlarından yapılan görüntülü ve sesli görüşmeler internet bağlantısı ile yapılır. Bu yüzden cihazların internete bağlı olması gerekir. Facetime uygulaması kullanılırken ek ücret ödenmesi gerekmez. İnternet üzerinden çalışan bir uygulama olduğu için aktif çalışan internetin olduğu her yerde kısıtlama yaşamadan görüşme yapabilirsiniz.

iPhone Facetime Numara Nasıl Eklenir?

Apple ekosisteminin popüler uygulamalarından biri olan Facetime üzerinden tanıdıklarınız ile internet üzerinden görüşme yapabilirsiniz. Uygulama üzerinden iletişim kurabilmeniz ve bağlantılarınızın size ulaşabilmesi için iletişim izinlerinin verilmesi gerekir. Facetime bağlantısı oluşturarak diğer Apple kullanıcılarını davet ederek grup görüşmesi oluşturabilirsiniz.

Tanıdıklarınızın sizi bulabilmesi için Facetime üzerinden telefon numarası ve e-posta adresi gibi kişisel bilgileri tanımlamış olmanız gerekir. Numaranız uygulamada kayıtlı ise diğer kullanıcılar size rehber üzerinde ulaşarak Facetime araması yapabilir.

Uygulamaya numaranızı tanımlamak oldukça kolaydır.

  • Ayarlar menüsüne giriş yapın.

  • Açılan menüyü kaydırarak Facetime’ı seçin.

  • "Size şuradan ulaşılabilir" seçeneği üzerinden telefon numaranızın yanına tik işareti koyun.

  • Numaranızı uygulamadan kaldırmak için ise telefon numarası yanında yer alan tiki kaldırmanız yeterlidir.

  • Ayrıca, aynı menü üzerinden e-posta adresinizi kaydederek iletişim bilgilerinizi çoğaltabilirsiniz.

  • Dilediğiniz zaman bu adımları takip ederek Facetime iletişim bilgilerinizi açıp kapatabilirsiniz.

iPhone Facetime Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

Facetime görüşmesi yapmak isteyen kullanıcıların ilk olarak uygulamayı etkinleştirmesi gerekir. iPhone üzerinden uygulamayı etkinleştirerek arama alabilir veya arama yapabilirsiniz. Facetime görüşmesi yapabilmek için sizin ve diğer kullanıcıların uygulama ayarlarının etkinleştirilmiş olması gerekir. Ayrıca, görüşmenin sağlanabilmesi için internet bağlantısının aktifliği önemlidir.

  • Uygulamayı etkinleştirmek için ilk olarak cihazda Apple kimliği ile giriş yaptığınızdan emin olun.

  • Ardından ayarlar menüsüne giriş yapın.

  • iPhone’a telefon numaranızı ve e-posta adresinizi kaydedin.

  • iPhone kullanıcıları için e-posta kaydetme işlemi opsiyonel bir seçenektir. Telefonlar için telefon numarası yeterlidir.

  • İletişim bilgilerinizi kaydettikten sonra ayarlar menüsündeki Facetime anahtarını aktif hale getirmeniz gerekir.

  • Bu işlemi yaptıktan sonra iPhone Facetime uygulaması etkinleşir.

  • İletişim bilgilerinizin olduğu Apple kullanıcılarından sesli ve görüntülü görüşme daveti alabilirsiniz.

  • İstediğiniz zaman ayarlar menüsünü kullanarak Facetime etkinliğini kapatabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: