iPhone mail şifre değiştirme nasıl yapılır? Mail nasıl kurulur? Farklı mail nasıl eklenir?

iPhone cihazınızda yer alan mail uygulamasında şifrenizi değiştirmek ya da yeni bir mail açmak için izlemeniz gereken adımları yazımızdan öğrenebilirsiniz. İşte iPhone'da mail şifresi değiştirme, mail kurma ve yeni mail ekleme adımları...

iPhone mail şifre değiştirme nasıl yapılır? Mail nasıl kurulur? Farklı mail nasıl eklenir?

iPhone kullanıcılarının sıklıkla kullandığı uygulamalardan biri olan Mail uygulamasına bazı adımları izleyerek kişisel mailinizi ekleyebilirsiniz. Otomatik bir şekilde ya da el ile gerçekleştirebileceğiniz bu işlem, farklı yöntemlerden yararlanılarak gerçekleştirilir. Siz de bahsedilen yöntemleri inceleyerek size en uygun mail kurma yöntemini belirleyebilirsiniz. İşte iPhone mail şifre değiştirme, mail kurmaa ve farklı mail ekleme adımları...

iPhone’da Mail Nasıl Kurulur?

iPhone’unuza mail adresini otomatik bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Mail hesabınızı otomatik olarak ayarlayabilmek için iCloud, Yahoo ya da Google gibi bir mail sağlayıcısı kullanmanız gerekir. Eğer gereken şartları sağladığınızı düşünüyorsanız mail adresiniz ve parolanızla iPhone’unuza mail adresinizi kurabilirsiniz.

  • Bahsedilen işlemi gerçekleştirmek için iPhone’unuzdan Ayarlar uygulamasına ve ardından Mail’e gitmelisiniz.

  • Mail uygulamasına geldikten sonra Hesaplar’a dokunmalı ve ardından ‘’Hesap Ekle’’ye dokunmalısınız.

  • Bu noktadan sonra bir e-posta sağlayıcısı belirlemeli ve ardından mail adresinizi/parolanızı girmelisiniz.

  • Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra ‘’Sonraki’’ sçeneği ile karşılaşabilirsiniz.

  • Sonraki seçeneği ile karşılaşırsanız ‘’Sonraki’’ye dokunmalı ve ardından mail hesabınızın doğrulanmasını beklemelisiniz.

  • Ardından ‘’Kaydet’’e dokunarak mail adresinizi otomatik bir şekilde kurabilirsiniz.

iPhone’unuza mail adresinizi otomatik olarak ayarlamanın yanı sıra elle de ayarlayabilirsiniz. iPhone’unuza mail adresinizi elle ayarlamak için mail adresinizin ayarlarını oldukça iyi bir şekilde bilmeniz gerekmektedir. Mail ayarlarınızı doğru bir şekilde bilmiyorsanız e-posta sağlayıcınızla iletişim geçebilirsiniz.

  • Mail ayarlarınızı belirledikten sonra Ayarlar uygulamasına girmeli ve Mail uygulamasına dokunmalısınız.

  • Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra ‘’Hesap Ekle’’ye ve ardından sırası ile Diğer’e ve Mail Hesabı Ekle’ye dokunmalısınız.

  • Ardından mail hesabınızı, mail hesabınızın parolasını ve hesabınızın açıklamasını girmelisiniz.

  • Sonraki seçeneğine dokunduktan sonra Mail uygulaması; mail adresinizin ayarlarını ve hesap ayarlama işlemini tamamlamayı deneyebilir.

  • Mail uygulaması tarafından mail adresinizin ayarları bulunduktan sonra iPhone mail kurma işlemini tamamlamak için ‘’Bitti’’ seçeneğine dokunabilirsiniz.

iPhone’da Mail Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Güvenlik nedeni ya da şifre unutma gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığınız takdirde iPhone’unuzda bulunan mail adresinizin şifresini değiştirebilirsiniz. iPhone mail adresinizin şifresini değiştirmek için iPhone dahili araçlarını kullanmak mümkün değildir. iPhone’unuzda yer alan mailinizin şifresini değiştirmek için mail adresini oluşturduğunuz web siteden faydalanmanız gerekir. Gmail, Outlook gibi web sitelerine giderek iPhone mail değiştirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

iPhone’da Farklı Mail Nasıl Eklenir?

iPhone kullanıcısı olarak telefonunuza direkt olarak yüklenmiş olan Mail uygulamasına mailinizi entegre edebilir, mail adresinizden e-posta almaya ve e-posta göndermeye başlayabilirsiniz. iPhone’larda bulunan mail uygulaması, yalnızca bir adet mail uygulamasını kullanmak üzere uyarlanmıştır. Dolayısıyla Mail uygulamasına herhangi bir ikinci mail adresi yükleyemezsiniz. Fakat bu noktada diğer mail uygulamalarından faydalanabilirsiniz. iPhone kullanıcılarının ve diğer kullanıcıların da sıklıkla kullandığı Gmail uygulaması bu noktada size yardımcı olabilir. Gmail uygulamasını kullanarak iPhone’unuza farklı bir mail ekleyebilirsiniz. Eğer Gmail uygulamasını daha önceden indirmiş ve Gmail uygulamasına herhangi bir mail adresi uyarladıysanız; birtakım adımları izleyerek farklı mail adresi ekleyebilirsiniz.

  • iPhone’unuza farklı mail adresi eklemek için iPhone’unuzdan Gmail uygulamasını açmalısınız.

  • Gmail uygulamasını açtıktan sonra sağ üstte yer alan profil resmine dokunmalısınız.

  • Ardından ‘’Başka bir hesap kullan’’ seçeneğine dokunduktan sonra eklemek istediğiniz hesap türünü seçebilirsiniz.

  • Bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Eğer iCloud, me.com ya da mac.com hesaplarına sahipseniz birtakım ayarlar yapmanız ya da uygulama şifresi girmeniz gerekebilir. Eğer herhangi bir e-posta hizmeti ile karşılaşmadıysanız ‘’Diğer’’i seçmelisiniz.

  • iPhone’unuza mail adresi eklemek için ekrandaki adımları eksiksiz bir şekilde uygulamalısınız. Gmail’in sunduğu özelliklerden faydalanmak için ‘’Gmailify’i dene’’ seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: