iPhone’da güncelleme nasıl yapılır? Otomatik güncelleme kapatma, açma adımları ve güncelleme geri alma yolları

iPhone güncellemeleri sistemin güncel kalmasını sağlar. Peki güncelleme nasıl yapılır? Otomatik güncelleme kapatma ve açma adımlarını ya da güncelleme geri alma yollarını anlattık. İşte adım adım iPhone güncelleme kapatma ve açma detayları...

iPhone’da güncelleme nasıl yapılır? Otomatik güncelleme kapatma, açma, geri alma

Akıllı telefonların, teknolojik yeniliklere ayak uydurabilmesi için belirli aralıklarla sistemlerinde iyileştirilmeler yapılır. Bu işlemler güncelleme olarak tanımlanır. iPhone cihazlarda yavaşlama, donma ve kasma gibi problemlerin yanı sıra uygulamaların sorunsuz çalışabilmesi için cihaza güncellemeler gönderilir. Uygulama güncellemeleri ile cihazların sorunsuz çalışmasını sağlayan bu işlem, aynı zamanda yeni tespit edilen güvenlik açıklarını kapatır.

iPhone kullanıcıları cihaza gönderilen güncellemeleri elle veya otomatik yapabilir. Kapatılan açıklar ve yenilen özelliklere göre iPhone cihazlara belirli aralıklarla güncellemeler gönderilir. Her güncelleme cihazın performansını iyileştirmeyi sağladığı için kullanıcılara güncellemeleri düzenli yapmaları tavsiye edilir. Ayrıca, bazı bozuk uygulamalar ve sürekli hata veren uygulama açıkları güncellemeler ile kapatılabilir.

iPhone’da Güncelleme Nasıl Yapılır?

iphone

iPhone performansını iyileştirmek için cihazlara belirli aralıklar ile güncellemeler gönderilir. Güncellemelerin otomatik veya elle yapılması mümkündür.

iPhone kullanıcıları cihazlarının uygulama performanslarını korumak ve maksimum veri koruması sağlamak için cihazları güncel tutmayı tercih eder. Basit işlemler ile iPhone güncellemelerini tamamlayabilir ve cihazınızı güncel tutabilirsiniz. iPhone güncelleme işlemleri için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • iPhone ekranına güncelleme ile bildirim geldi ise bu bildirimi tıklayarak işlem yapabilirsiniz. Ancak bildirim görünmüyorsa ilk olarak aygıtın şarj durumunu kontrol etmelisiniz.

  • Şarjı az ise güç kaynağına bağlayarak cihaza Wi-Fi bağlantısı kurarak internete bağlanın.

  • Ayarlar menüsüne giriş yapın, açılan ekranda yer alan genel bölümünden yazılım güncelleme yazısına dokunun.

  • Güncellemeler denetlenir ve kullanılan sürümden daha yenisi var ise kullanıcıya önerilir. Çıkan güncelleme önerisinin üzerindeki şimdi yükle yazısına tıklayarak güncelleme işlemini yapabilirsiniz.

  • Bazı cihazlarda şimdi yükle seçeneği yerine indir ve yükle seçeneği bulunur. Bu seçeneği seçmek için Apple kimliği ile giriş yaparak güncel sürümü indirip cihazınızı güncel tutabilirsiniz.

iPhone’da Otomatik Güncelleme Nasıl Yapılır?

iPhone yazılımlarının güncel olması güvenlik ve cihaz performansı açısından önemlidir. Aksesuarların ve diğer uygulamaların sorunsuz çalışması için cihazın son sürümle güncellenmesi gerekir. iPhone cihazınızı güncel tutmak için farklı yöntemler kullanabilirsiniz. Elle güncelleme ve otomatik güncelle iPhone kullanıcılarının tercih edebileceği seçenekler arasında yer alır. Pratik bir yöntem olan otomatik güncelleme seçeneğini kullanarak cihazınızı en güncel sürümde tutabilirsiniz.

  • iPhone cihazınızın otomatik güncelleme ayarını açmak için ana menü üzerinden ayarlara giriş yapın.

  • Ayarlar menüsü üzerinden Genel> Yazılım Güncelleme menüsüne tıklayın.

  • Otomatik güncellemeler yazısının karşısındaki tuşu aktif yani açık hale getirmeniz yeterlidir.

İstediğiniz zaman aynı menü üzerinden otomatik yazılım güncellemelerini kapatabilirsiniz. iPhone uygulamalarında otomatik güncelleme ayarını açmak için ilk olarak ayarlar menüsüne giriş yapın. Açılan menü üzerinden App Store yazısına tıklayın, Uygulama güncellemeleri seçeneğini açık olarak işaretleyin. Bu işlemi yaptığınızda uygulamalar otomatik olarak güncellenir.

iPhone’da Güncelleme Nasıl Geri Alınır?

iPhone güncellemesinden memnun kalmayan kullanıcılar veya son sürüm ile cihazında bir sorun oluştuğunda yapılan güncellemeyi geri alabilirsiniz. iPhone güncellemesini geri almak için bir bilgisayara ihtiyaç duyarsınız.

Fotoğraf, video ve notlar gibi verilerinizi korumak için bu işlemi yapmadan önce iCloud üzerine yedekleme yapmanız önerilir. Şu adımdaki izleyerek iPhone cihazınızdaki güncellemeyi geri alabilirsiniz;

  • İlk olarak iPhone’u kapatın ve USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.

  • Cihazınızı kurtarma moduna alın.

  • Mac bilgisayarda Finder, Windows bilgisayarda ise iTunes’u açarak cihazınızı bulun.

  • Açılan ekran üzerinden Geri Yükle yazısına tıklayarak işlem yönergelerini takip edin.

  • Yönergeler bittiğinde iPhone geri yüklenerek güncelleme işlemi geri alınmış olur.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: