iPhone'da silinen mesajı geri getirme nasıl yapılır? iPhone'da silinen mesajlar nasıl geri kurtarılır?

iPhone'da silinen mesajı geri getirmek mümkün. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Aşağıdaki adımları takip ederek silinen mesajları geri alabilirsiniz. İşte iPhone'da silinen mesajlar nasıl geri kurtarılır? sorusunun yanıtı...

Silinen mesajlar nasıl geri kurtarılır?

iPhone'da silinen mesajı geri getirmek mümkün. iPhone mesajlarınızı düzenli olarak siliyor olabilirsiniz veya kısa bir süre önce depolama alanını boşaltmak için toplu olarak silmiş de olabilirsiniz. Ancak bazen ihtiyacınız olan metinleri de arada fark etmeden silebilirsiniz ya da sildiğiniz bir mesaja daha sonra tekrar ihtiyacınız olabilir.

Eğer saklamak istediğiniz bazı kısa mesajları yanlışlıkla sildiyseniz, endişelenmenize gerek yok. iPhone'unuzda silinen kısa mesajları kurtarmanın birkaç farklı yolu bulunuyor.

iPhone'unuz iCloud'a yedeklenecek şekilde ayarlandıysa, silinen mesajları yakın tarihli bir yedeklemeyi kullanarak kurtarabilirsiniz. Bu, iPhone'unuzu o yedeklemeyi yaptığınız noktaya geri döndürür. Ancak bu geri döndürme metin mesajını kurtarmanıza yardımcı olsa da, diğer bazı verileri kaybedebileceğiniz anlamına gelir. Bu veriler, yedeklemeden sonra geçen zaman dilimine ait olacaktır.

iPhone'da Silinen Mesajı Geri Getirme Adımları

Telefonunuzu yedekleme zamanına geri döndürmek için yapmanız gereken adımlar şu şekilde:

  1. Ayarlar uygulamasını açın ve en üstte adınıza dokunun.

  2. iCloud'u seçin ve uygulamalar listesinde Mesajlar'ın açık olduğundan emin olun.

  3. iCloud Yedekleme'ye dokunun. iPhone'unuzun yakın zamanda yedeklenip yedeklenmediğini kontrol edin.

  4. Ana Ayarlar uygulaması menüsüne dönün ve Genel'i seçin, ardından aşağı kaydırın ve sahip olduğunuz iOS sürümüne bağlı olarak “iPhone'u Sıfırla” veya “iPhone'u Aktar veya Sıfırla”yı seçin.

  5. Tüm İçeriği ve Ayarları Sil'e dokunun, ardından yapmak istediğiniz şeyin bu olduğunu onaylayın. Büyük olasılıkla Cihazımı Bul’u kapatmak için iCloud parolanızı girmeniz gerekecektir.

  6. iPhone'unuzun fabrika ayarlarına sıfırlanması birkaç dakika sürecektir. Sonrasında, iPhone'un ilk karşılama ekranı ile karşılaşacaksınız. İlk birkaç adımı uygulayın ve Uygulamalar ve Veri ekranında iCloud Yedeklemesinden Geri Yükle'yi seçin.

  7. Yedeklemelerinize erişmek için iCloud'da oturum açın, ardından kurtarmak istediğiniz metin mesajlarını silmeden önceki son yedeği seçin.

Silinen Mesajları Geri Getirmek İçin Yedekleme Yöntemi

iPhone'unuzu iCloud yerine bir Mac veya PC'ye yedeklediyseniz, iPhone'unuzu bu yedeklemeyle geri yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu, Windows'unuz varsa iTunes'u veya Mac kullanıyorsanız Finder'ı kullanmanızı gerektirir.

iTunes veya Finder ile silinen iPhone mesajlarını almak için:

  1. iPhone'unuzu bilgisayarınıza bağlayın ve otomatik olarak açılmazlarsa iTunes veya Finder'ı açın.

  2. iTunes'da ekranın üst kısmındaki telefon simgesine tıklayın ve soldaki menüden Özet'i seçin. Finder'da, Konumlar altında telefonunuzun adına tıklayın.

  3. Yedeklemeyi Geri Yükle'yi tıkladığınızda eski metinleriniz telefonunuzda yeniden görünür. Eğer gözükmüyorsa, yedeklemeniz bu metinleri içermiyordur.

Eğer bütün bunlar işe yaramazsa, telefon operatörünüze ulaşabilirsiniz. Bazı hizmet sağlayıcılar, aramalarınızın kaydını tuttukları gibi, metin mesajlarınızın da kaydını tutar…

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: