Apple, çentiksiz iPhone için aldığı patentle bir kez daha hayranlarını heyecanlandırdı

Apple’ın aldığı yeni bir patent, çentiksiz iPhone’un yakında gelebileceğine ve hatta nasıl görünebileceğine işaret ediyor...

Apple'dan çentiksiz iPhone için yeni patent

Akıllı telefon üreticileri, telefonlarının ekranını kenarlara kadar başarıyla genişlettiler, ancak yine de herkesin yapmak istediği, ancak halen tam olarak başaramadığı bir konu var: Ön kamerayı gizleme. Android telefonlarda yıllardır damla çentikler ve delikli ekranlar kullanıyor. Ancak iPhone, kullanılan kamera donanımı nedeniyle bu alanda hala eski yerleşimi, yani çentikli bir yapıyı kullanmaya devam ediyor. Apple'ın yeni aldığı patent ise, sonuçta bir çentiksiz iPhone görebileceğimizi bir kez daha söylüyor.

Patently Apple'ın haberine göre, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Apple'a iPhone'daki çentiği ortadan kaldıran ve TrueDepth kamera sistemini telefonun ekranının arkasına konumlandıran bir patent verdi. Benzer bir teknolojiyi, Samsung'un Galaxy Z Fold3 modelinde görmüştük.

Aşağıdaki resim, mevcut iPhone kamera çentiği ile gelecekteki tasarımda kameraların nasıl gizleneceği arasındaki farkı gösteriyor.

iPhone'unuzdaki Diğer klasörünü boşaltın, depolama alanı kazanın...