Stephen King'in "Neredeyse mükemmel" dediği diziyi eleştirmenler de beğendi

Efsanevi korku yazarı Stephen King'in beğendiği ve takipçilerine önerdiği dizilerden biri Constellation olmuştu. Dizi, eleştirmenlerin de beğenisini toplamış görünüyor.

King'in "Neredeyse mükemmel" dediği diziyi eleştirmenler de beğendi

Efsanevi korku yazarı Stephen King dönem dönem beğendi dizi ve filmleri takipçilerine öneriyor. Stephen King bu ayın başlarında, Apple TV+'ın yeni psikolojik gerilim dizisi Constellation'dan da övgüyle bahsetmişti.

76 yaşındaki korku yazarı, Noomi Rapace'in başrolde olduğu ve hafızasında açıklanamayan boşluklar olan bir astronotu canlandırdığı "Constellation"ı dizisinin sadece ilk iki bölümü izlediğini belirtmiş ve "neredeyse mükemmel, heyecanlı ve inandırıcı" olduğunu söylemişti.

1

48 yaşındaki oyun yazarı ve senarist Peter Harness'ın kaleme aldığı 8 bölümlük psikolojik gerilim dizisi, İsveçli aktris Rapace'in canlandırdığı astronot Jo'yu merkeze alıyor.

Güçlü Bir Final Bekleniyor

2

Sinema ve televizyon yazarları, King'in eleştirisini destekleyerek Constellation'ın sadece bir bölümünün kaldığını belirtti. ScreenRant, "Dizinin bilimkurgu türüne heyecan verici ve yeni bir şey getirdiğini" ifade ederek ekledi: "Bu diziyi izledikten sonra, güçlü bir final beklememek elde değil..."

Space.com'dan Fran Ruiz, "Kartlarını çok erken açık eden iyi yapılmış bir gerilim" dediği Constellation'la ilgili şu yorumu yapmıştı: "Apple'ın yeni bilimkurgu gerilimi Constellation açılış bölümlerinde göz kamaştırıyor ancak bizi meşgul etmek için gereken enerjiden yoksun olabilir."

Dizinin Rotten eleştirmen puanı ve seyirci puanı yüzde 71.

2. SEZON OLACAK MI?

Dizinin yeni sezonunun olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak ekip istekli görünüyor. Screen Rant Constellation oyuncusu William Catlett ve dizide imzası bulunan Peter Harness ile ayrı ayrı röportajlar yaptı. Catlett, rolüne geri dönmeyi çok isteyeceğini söylüyor. Harness da yeni bir sezon yapmaya büyük ilgi duyduğunu; "muhtemelen son bölümün ne olacağını" bildiğini söyledi. Ancak Harness bu konuda bekleyip ne olacağını görmek gerektiğini söylüyor.

Constellation Konusu

4

Dizide Noomi Rapace, hafızasında açıklanamayan boşluklara sahip bir astronotu canlandırıyor: Uzaydaki bir felaketin ardından Dünya'ya geri dönen astronot Jo...

Jo geri döndüğünde hayatının önemli parçalarının kayıp olduğunu keşfediyor. "İnsan psikolojisinin karanlık taraflarını keşfetme" vaadiyle yola çıkan hikaye, Jo'nun gerçeği ortaya çıkarma ve kaybettiği her şeyi geri alma arayışını inceliyor.

Dizinin konusu özetle şöyle: Uluslararası Uzay İstasyonunda ölümcül bir kaza meydana geldiğinde, yalnız bir astronot Dünya'ya yolculuk yapar, ancak küçük kızı da dahil olmak üzere hayatının önemli parçalarının değiştiğini keşfeder.

Constellation Oyuncu Kadrosu

5
  • Noomi Rapace
  • Jonathan Banks
  • Barbara Sukowa
  • William Catlett
  • Michael Baral
  • Julian Looman