Quentin Tarantino özgüveninin sarsıldığı filmini açıklıyor...

Quentin Tarantino, çektiği bir filminin gişedeki performansının bir yönetmen olarak özgüvenini nasıl sarstığını anlattı. İşte sözleri...

Quentin Tarantino özgüveninin sarsıldığı filmini açıklıyor...

Independent'ın haberine göre Sinema Spekülasyonu (Cinema Speculation) kitabının turnesi kapsamında İspanya'da bir basın toplantısına katılan ünlü yönetmen Quentin Tarantino, 2017 yapımı Ölüm Geçirmez (Death Proof) filminin "gişede nasıl iyi iş çıkarmadığını ve sonrasında nasıl özgüveninin sarsıldığını" anlattı.

Tarantino şu ifadeleri kullandı:

"Gişede İyi İş Çıkarmadı, Özgüvenim Biraz Sarsıldı"

"Pek çok kişinin bağ kurduğu hikayeler yazacak kadar şanslıydım ve bu bana çoğu sinemacının deneyimlediği kısıtlamalar olmadan sanatımı icra etme imkanı verdi.

Şimdi, komik bir şey oldu: Bir dönem çok sayıda proje teklifi alıyordum, ta ki stüdyolar benim kendi hikayelerimi çektiğimi ve çabalamaya değmeyeceğini varsayana kadar. Ancak gişede iyi iş çıkarmayan ve özgüvenimi biraz sarsan Ölüm Geçirmez'den sonra yeniden teklifler almaya başladım. 'Belki de artık yumuşamıştır ve öfkesi yatışmıştır, şimdi tam zamanıdır' diye düşünmüş olmalılar.

Ve Hollywood için ısmarlama filmler yapmanın yanlış bir tarafı yok. Bana her zaman ilginç projeler önerdiler. Ama ben kendime yeniden yatırım yapmayı tercih edip Soysuzlar Çetesi'ni (Inglourious Basterds) çektim."

Death Proof (Ölüm Geçirmez) Filmi

death proof

Grindhouse projesi kapsamındaki Death Proof, başrolünde Kurt Russell'ın oynadığı aksiyon-gerilim türünde bir filmdi. Grindhouse ise tek bir başlık altında birleştirilmiş iki film içeriyor.

Birinde dublör Mike arabasını kullanarak kadınları öldürüyor; diğerindeyse bir grup insan et yiyen zombilere karşı hayatta kalma mücadelesi veriyor.