Whatsapp hikayelerini gizliden görme nasıl yapılır?

WhatsApp hikayelerini gizliden görmek için herhangi bir uygulamaya ihtiyacınız yok. Birkaç basit adımı takip ederek, görüntülediğiniz hikayelerde adınızın görünmemesini sağlayabilirsiniz. WhatsApp hesap ayarları ve gizliden görme adımlarını anlattık. İşte detaylar...

Whatsapp hikayelerini gizliden görme nasıl yapılır?

Küresel anlamda kullanımı bulunan Whatsapp içerisinde çeşitli özellikler yer alır. Whatsapp uygulaması ilk piyasaya çıktığında sadece yazışma özelliğini barındırıyorken ilerleyen süreçlerde sesli arama, görüntülü arama ve durum gibi çeşitli aktivitelere yer verir. Multimedya gönderimi sağlama özelliği ile de kullanıcıların tercihi olan Whatsapp uygulamasında, durum özelliği kişilerin 24 saatlik anılar paylaşmasına olanak sağlar.

Whatsapp uygulaması içerisinde kullanıcıların bir tam gün boyunca fotoğraf ve videolarını paylaşabileceği durum özelliğini görüntüleyen kişilerin takibi mümkün olur. Whatsapp üzerinde paylaşmış olduğunuz hikayelerin görünebilmesi için kişilerin karşılıklı olarak birbirlerinin kişi listesinde ekli olması gerekir. Whatsapp üzerinde yer alan kişi listelerinde engellediğiniz biri yoksa durumlarınızı listenizde yer alan herkes görüntüleyebilir.

Whatsapp üzerinde hikâye paylaşımı yaptıktan sonra hikayelerinize tıklayan kişilerin bir liste halinde görülmesi mümkün olur. Bazı durumlarda bazı kullanıcılar baktıkları hikayelerin, hikâye sahipleri tarafından bilinmemesini isteyebilir. Bu durumların mevzu bahis olduğu zamanlarda bazı aşamaları takip ederek listendeki durumları gizli bir biçimde görüntülemen mümkün olur.

Whatsapp Hikayelerini Gizliden Görme Nasıl Yapılır?

  • Merak ettiğiniz Whatsapp durumlarını gizli biçimde görebilmeniz için ilk öncelikle uygulama içerisine giriş yaparak ana ekranda yer alan seçenekler kısmına giriş yapmanız gerekir.
  • Whatsapp uygulaması içinde bulunan seçenekler kısmından uygulama ayarlarına erişerek hesap bölümüne tıklamanız gerekir.
  • Whatsapp uygulaması altında ulaştığınız hesap bölümünde gizlilik ve güvenlik başlığı altında yer alan menüye giriş yapabilirsiniz. Bu başlık altında okundu bilgisine ait bir alan yer alır.
  • Uygulama içerisinde yer alan okundu bilgisini kapalı konuma getirmeniz gerekir.
  • Whatsapp içerisinde mesajları ilgilendiren okundu butonun kapalı konuma getirilmesi listenizde bulunan kişilerin hikayelerine de gizli olarak bakma imkanını sağlar.

Okundu bilgisi Whatsapp üzerinde kapalı olan bireyler içindeyseniz, bakmış olduğunuz 24 saatlik hikayelerin görüntüleyenler listesinde yer almazsınız. Aynı zamanda okundu bilgisinin yanı sıra son görülme alanını da kapatarak hikayeleri görüntüleyenler listesinde yer almama durumunu garanti altına alabilirsiniz.

Whatsapp üzerinde son görülme durumunu kapatmak için yine gizlilik kısmından ilerlemek gerekir. Haberleşme platformu olan Whatsapp üzerindeki gizlilik kısmından son görülme butonunu hiç kimse olacak biçimde işaretleyebilirsiniz. Bu işaretlemeyi sağladıktan sonra Whatsapp uygulamasına son giriş zamanınız kimsenin ekranında yer almaz.

Son görülme durumunuzun hiç kimse olması durumunda siz de kimsenin Whatsapp son görülme durumunu görüntüleyemezsiniz. Bahsi geçen bütün aşamaları takip ettiğinizde Whatsapp hikayelerini gizliden görme seçeneğini aktif konuma getirmiş olursunuz.

Whatsapp Hikayelerini Gizliden Görmek İçin Uygulama Gerekir Mi?

İnsanların belge, fotoğraf ve video paylaşımı yapabileceği platformlar içerisinde bulunan Whatsapp; herkesin durum paylaşımı yapmasına olanak sağlar. Bu uygulama altında durum paylaşımı yapıldığında yirmi dört saat boyunca listenizde yer alan ve izin verdiğiniz kişilerin görüntülemesi mümkün olur. Ancak listenizde yer alan ve durumlarınızı görmesine izin verdiğiniz kişiler belli şartlara bağlı olarak gizli şekilde durumlarınızı görüntülemeyi tercih edebilir.

Whatsapp üzerinde yer alan kişi listenizdeki bireylerin paylaşmış olduğu yirmi dört saatlik durumları gizli biçimde görmek istediğinizde herhangi bir uygulamaya başvuruda bulunmanız gerekmez.

Sosyal medya hesapları içerisinde yer alan Whatsapp içerisinde belli adımları takip ederek durumları gizli biçimde görme şansınız bulunur. Whatsapp uygulaması kendi içerisinde belli aşamaların takibi sağlandığında hikayelerin gizli bir biçimde görülmesine olanak sağlar.

Bireysel ve grup olarak kullanımı mümkün olan Whatsapp üzerinde bulunan iki özellik hiçbir uygulamaya gerek duyulmaksızın hikayeleri gizliden görüntüleme imkanını kullanıcılara sağlar. Bu iki adımı takip ederek hikayelere gizliden bakabilirsiniz.