Whatsapp arama sesi nasıl değiştirilir? Arama sesi gelmeme sorunu nasıl düzelir?

WhatsApp uygulamasında arama sesini değiştirmek istiyorsanız, uygulamadaki birkaç adımı takip ederek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Cihazınız ister iOS ister Android olsun, arama sesini değiştirmeniz mümkün. İşte WhatsApp'ta arama sesi değiştirmek için yapılması gerekenler...

Whatsapp arama sesi nasıl değiştirilir? Arama sesi gelmeme sorunu nasıl düzelir?

Birçok kişinin iletişim kurmasına yardımcı olan Whatsapp uygulaması, farklı iletişim yollarını tarafına sunar. Whatsapp uygulamasını kullandığınız akıllı cep telefonuna indirerek iletişim kurmak istediğiniz kişilere ücretsiz şekilde ulaşabilirsiniz. Whatsapp uygulaması içinde yer alan mesajlaşma seçeneği ile farklı kişilerle bireysel ya da toplu biçimde iletişime geçebilirsin. Aynı zamanda sesli arama ve görüntülü arama seçeneklerini bünyesinde barındıran Whatsapp uygulaması ile de bir ve birden çok kişiye ulaşmak mümkün olur. Whatsapp uygulamasını kullanan biri isen sana ulaşmak isteyen kişi de Whatsapp uygulamasını kullanıyor ise tarafına arama gönderebilir. Tarafına gelen Whatsapp aramalarının zil seslerini yönetebilmek de imkanların dahilinde yer alır.

Whatsapp arama sesi nasıl değiştirilir?

  • Whatsapp uygulamasına giriş yaparak uygulama içinde yer alan ayarlar bölümüne geçiş yapman gerekir.
  • Whatsapp ayarlarında yer alan bildirimler sekmesi içerisinde bulunan zil seçenekleri içinden kendine uygun olan melodiyi seçebilirsin.
  • Bu bildirim sekmesi altında Whatsapp uygulamasından gelecek olan bireysel mesajların melodisini değirme, grup mesajlarının melodisini değiştirme ve aramaların melodisini değiştirme gibi imkanların vardır.
  • Her bir iletişime dair farklı melodi tercihi yapabileceğin Whatsapp uygulamasında grup armalarının zil sesini varsayılan olarak kullanman gerekir.

İphone'da WhatsApp Zil Sesi Değiştirme

iPhone cihaz kullanıcısı olarak Whatsapp uygulaması üzerinden melodi değişikliği yapmak istiyor isen sadece uygulamada önerilen melodiler içerisinden seçim yapabilirsin. Whatsapp uygulamasının sana sundukları dışında bir melodiyi iOS sürümlü cihazlarda tercih etme durumun söz konusu değildir.

Apple markasına ait bir cihaz kullanıyor isen iOS sürümüne ait 10, 11 ve 12 versiyonları içerisinde kullandığın Whatsapp uygulamasında zil sesi değişikliği yapabilmenin yolu farklıdır.

  • Bahsi geçen bu sürümler için öncelikle iPhone içerisinde bulunan kişiler uygulamasını ziyaret etmen gerekir.
  • İstediğiniz kişinin üzerine tıklayarak sağ tarafta yer alan düzenle seçeneği vasıtası ile yeni bir melodi tercihi yapabilirsiniz.
  • Melodi tercihi yaptıktan sonra mutlaka iPhone seri cep telefonunu yeniden başlatmak gerekecektir.
  • Tüm bu adımları takip ettikten sonra belirlediğin kişiler tarafından sana yönlendirilen Whatsapp aralarında tercih ettiğin zilin çaldığını görebilirsin.

iOS 10 sürümüne ait olarak görevini yerine getiren cep telefonunuzu sürüm kaynaklı bir hata sonrasından yeniden başlatamadığınız takdirde zil seslerinizde hata alabilirsiniz. Bu hatayı almamak için ilgili sürüme ait olan cep telefonunuzun güç ve ana ekran tuşlarına aynı anda tam on saniye boyunca basılı tutarak bu hatayı düzeltebilirsin.

Whatsapp Arama Sesi Değiştirirken Kişiye Özel Tercihler Yapmak Mümkün Olur Mu?

Whatsapp uygulaması üzerinden arama ağlayarak iletişim kurduğun kişilerin seni araması durumunda çalacak melodileri kişileştirmek mümkün olur. Tamamen kullanıcı tercihlerine uygun olarak dizayn edilen Whatsapp uygulaması, her açıdan kişileştirmelere imkan verir. Sohbet arka planının kişiselleştirmekten grup mesaj zilini kişiselleştirmeye kadar birçok özelliği Whatsapp içerisinde görmek mümkün olur.

iOS 10, iOS 11 ya da iOS 12 sürümleri altında yer alan bir cep telefonu içinde kişiye özel Whatsapp arama zili tercihi yapmak istiyorsan kısa bir süreci takip etmen gerekir. Apple marka akıllı cep telefonunda bulunan kişiler dosyası içerisinde bu kişileştirme sürecini takip etmek gerekir.

Whatsapp aramasının farklı bir zil sesi ile sana ulaşmasını istediğin kişileri bu dosya içerisinde seçerek düzenleme adımlarına ilerlemen gerekir. Düzenleme altında yer alan zil tercihleri üzerine tıklayıp hepsini dinledikten sonra arzu ettiğin zili belirleyerek cihazı yeniden başlatabilirsin. Cihaz bu belirleme işleminden hemen sonra yeniden başlatıldığı takdirde istenen melodi istenen kişi için ayarlanmış olur.